Αν θέλετε να χάσετε κιλά και να διατηρείτε το σωστό βάρος, βάλτε το πόριτζ στα γεύματά σας.
Βρώμη, γάλα και φρούτα, αυτά περιέχει η βασική συνταγή. Τρώγεται ως πρωινό αλλά και ως κυρίως γεύμα για όσους προσέχουν τη γραμμή τους (ειδικά το καλοκαίρι). Γίνεται μέσα σε 5 λεπτά.
Υλικά
- 1/2 φλυτζάνι νιφάδες βρώμης
- 2 φλυτζάνια νερό
- 1/2 φλυτζάνι γάλα
- 2 κουταλάκια ζάχαρη ξανθή (προαιρετικά, αν βάλετε μέλι ή φρούτα αργότερα)
- Μια πρέζα αλάτι (ελάχιστο)
Εκτέλεση
Βάλτε τις νιφάδες βρώμης σε κατσαρολάκι
Προσθέστε τα 2 φλυτζάνια νερό
Προσθέστε και το γάλα
Ρίξτε και την ζάχαρη (προαιρετικά)
Βάλτε το κατσαρολάκι να βράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατέψτε καλά
Οσο βράζει, θα πήζει -Βράστε το πόριτζ για 5-6 λεπτά -Ετοιμο!
Σερβίρετε το πόριτζ ζεστό ή χλιαρό και γαρνίρετέ το με ό,τι θέλετε: φρούτα, μέλι, ξηρούς καρπούς
Αν προσθέσετε μέλι μην το βάζετε στο καυτό πόριτζ, γίνεται τοξικό
Πόριτζ με μπανάνα και κανέλα:
Πόριτζ με μήλα, φράουλες, ξηρούς καρπούς:
Κάντε τα παιδιά σας να αγαπήσουν το πόριτζ:
Για να γίνει το πόριτζ ακόμη πιο ελαφρύ βάλτε γάλα αμυγδάλου ή σόγιας (σε όλα τα βιολογικά καταστήματα). Από πάνω λίγη ζάχαρη καρύδας, ξανθιά.
Κάντε το πόριτζ το αγαπημένο σας πιάτο:
Πολλοί τρώνε το πόριτζ αλμυρό, σαν κυρίως γεύμα, με λαχανικά, κοτόπουλο, μοσχάρι κλπ.
Πόριτζ αλμυρό, με αυγό και ξηρούς καρπούς -Πλήρες γεύμα: