Αν θέλετε να χάσετε κιλά και να διατηρείτε το σωστό βάρος, βάλτε το πόριτζ στα γεύματά σας.
Βρώμη, γάλα και φρούτα, αυτά περιέχει η βασική συνταγή. Τρώγεται ως πρωινό αλλά και ως κυρίως γεύμα για όσους προσέχουν τη γραμμή τους (ειδικά το καλοκαίρι). Γίνεται μέσα σε 5 λεπτά.
Υλικά
- 1/2 φλυτζάνι νιφάδες βρώμης
- 2 φλυτζάνια νερό
- 1/2 φλυτζάνι γάλα
- 2 κουταλάκια ζάχαρη ξανθή (προαιρετικά, αν βάλετε μέλι ή φρούτα αργότερα)
- Μια πρέζα αλάτι (ελάχιστο)
Εκτέλεση
Βάλτε τις νιφάδες βρώμης σε κατσαρολάκι
Προσθέστε τα 2 φλυτζάνια νερό

Προσθέστε και το γάλα

Ρίξτε και την ζάχαρη (προαιρετικά)

Βάλτε το κατσαρολάκι να βράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατέψτε καλά

Οσο βράζει, θα πήζει -Βράστε το πόριτζ για 5-6 λεπτά -Ετοιμο!

Σερβίρετε το πόριτζ ζεστό ή χλιαρό και γαρνίρετέ το με ό,τι θέλετε: φρούτα, μέλι, ξηρούς καρπούς
Αν προσθέσετε μέλι μην το βάζετε στο καυτό πόριτζ, γίνεται τοξικό

Πόριτζ με μπανάνα και κανέλα:

Πόριτζ με μήλα, φράουλες, ξηρούς καρπούς:

Κάντε τα παιδιά σας να αγαπήσουν το πόριτζ:

Για να γίνει το πόριτζ ακόμη πιο ελαφρύ βάλτε γάλα αμυγδάλου ή σόγιας (σε όλα τα βιολογικά καταστήματα). Από πάνω λίγη ζάχαρη καρύδας, ξανθιά.

Κάντε το πόριτζ το αγαπημένο σας πιάτο:


Πολλοί τρώνε το πόριτζ αλμυρό, σαν κυρίως γεύμα, με λαχανικά, κοτόπουλο, μοσχάρι κλπ.

Πόριτζ αλμυρό, με αυγό και ξηρούς καρπούς -Πλήρες γεύμα:
