Λιβύη: Ενοπλοι επιτέθηκαν σε κομβόι των Ηνωμένων Εθνών- Ελεύθερα τα μέλη της αποστολής - iefimerida.gr

Λιβύη: Ενοπλοι επιτέθηκαν σε κομβόι των Ηνωμένων Εθνών- Ελεύθερα τα μέλη της αποστολής

Φωτογραφία: AP/Αρχείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eνοπλοι επιτέθηκαν την Τετάρτη σε αυτοκινητοπομπή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κοντά στη Ζαουίγια της Λιβύης, περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης.

Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας της πόλης, δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει εάν από την επίθεση υπήρχαν θύματα μεταξύ των επτά μελών της αποστολής.

Ωστόσο, την επίθεση επικύρωσε ο πρεσβευτής της Βρετανίας στη Λιβύη Πίτερ Μίλετ μέσω Twitter.

«Είμαι θορυβημένος από την επίθεση εναντίον της αυτοκινητοπομπής της Manul (της Αποστολής του ΟΗΕ για την Υποστήριξη της Λιβύης). Ελπίζω ότι όλοι είναι ασφαλείς», έγραψε.

Από την πλευρά της αποστολής δεν υπήρξε κάποιος να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, ωστόσο τελευταία νέα κάνουν λόγο για απελευθέρωση των μελών του ΟΗΕ από τους ενόπλους.

Μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, οι διπλωματικές αντιπροσωπείες και οι διπλωμάτες που υπηρετούν στη Λιβύη γίνονται συχνά στόχοι επιθέσεων κι απαγωγών.

Το 2014 οι περισσότερες διπλωματικές αποστολές, συμπεριλαμβανομένης και αυτής των Ηνωμένων Εθνών, εγκατέλειψαν τη χώρα εξαιτίας της αναζωπύρωσης της βίας.

Η Manul έκτοτε έχει μεταφερθεί στην Τύνιδα, όμως τα μέλη της φέρνουν συχνά σε πέρας αποστολές στη Λιβύη.

قلقٌ حول الهجوم على موكب بعثة الأمم المتحدة في #ليبيا. أتمنى السلامة للجميع. موظفو البعثة يمثلون إلتزام المجتمع الدولي لمساعدة الشعب الليبي.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λιβύη ΟΗΕ ένοπλοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ