Ανάλυση Daily Mail: Γιατί όλες οι γυναίκες είναι στη ζωή τους ή «Νταϊάνες» ή «Καμίλες» - iefimerida.gr

Ανάλυση Daily Mail: Γιατί όλες οι γυναίκες είναι στη ζωή τους ή «Νταϊάνες» ή «Καμίλες»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οι περισσότερες γυναίκες είναι στη ζωή τους ή ''Νταϊάνες'' ή ''Καμίλες''», υποστηρίζει η αρθρογράφος της Daily Mail, Sarah Vine, με αφορμή τη βιογραφία που μόλις κυκλοφόρησε για τη ζωή της δούκισσας της Κορνουάλης, η οποία έχει προκαλέσει πάταγο, φωτίζοντας την ιστορία από την πλευρά της... ερωμένης.

«Η βιογραφία της Πένι Τζούνορ δεν προσφέρει απλά μια νέα οπτική γύρω από τον πόλεμο των δύο κυριών της Ουαλίας. Παρέχει την αφήγηση που έλειπε για το τοξικό τρίγωνο της αγάπης. Αυτή από την πλευρά της Καμίλα», λέει και συμπληρώνει: «Η συγκεκριμένη βιογραφία γοητεύει και για έναν ακόμη λόγο. Διαβάζοντας τις λεπτομέρειες της συμπεριφοράς της Νταϊάνα απέναντι στην Καμίλα και αντίστροφα, συνειδητοποίησα ότι καθεμία από τις δύο γυναίκες της ζωής του Καρόλου αποτελεί την αντίθετη όψη της γυναικείας ψυχής. Ουσιαστικά ο κόσμος χωρίζεται σε δύο τύπους γυναικών: Σε ''Νταϊάνες'' και ''Καμίλες''».

Οι «Νταϊάνες»

Ανάλυση Daily Mail: Γιατί όλες οι γυναίκες είναι στη ζωή τους ή «Νταϊάνες» ή «Καμίλες» | iefimerida.gr 0

Και εξηγεί η Sarah Vine: «Υπό αυτή την οπτική οι ''Νταϊάνες'' έχουν το πάνω χέρι. Είναι μαγευτικές και όμορφες, ποθούν και ποθιούνται. Αλλά ίσως ακριβώς για αυτόν τον λόγο, έχουν έναν έμφυτο εγωισμό που οι ίδιες δεν γνωρίζουν καν. Γίνονται μάταιες, νευρικές, ανυπόμονες και μερικές φορές σκληρές. Είναι όμως ικανές να δώσουν τεράστια αγάπη, υπό την προϋπόθεση, βέβαια, ότι είναι λάβουν και αντίστοιχη αγάπη.

Από την άλλη, οι ''Καμίλες'' είναι η... μικρή αδελφή της σταρ. Πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να τραβήξουν την προσοχή, δεδομένου ότι η παρουσία τους δεν γίνεται πάντα αντιληπτή. Μοιάζουν πάντα αφανείς. Αλλά προσπαθώντας να τραβήξουν την προσοχή αποκτούν γνωρίσματα που συχνά οι ''Νταϊάνες'' στερούνται, όπως η ικανότητα να ταιριάζουν παντού, να κάνουν τους άλλους να αισθάνονται άνετα, να διασκεδάζουν και να απολαμβάνουν τη ζωή όπως τους έρχεται. Δεν έχουν τη λαχτάρα να τις λατρεύουν και είναι απλά ευγνώμονες αν κάποιος... θυμηθεί απλά το όνομά τους».

Οι «Καμίλες»

Ανάλυση Daily Mail: Γιατί όλες οι γυναίκες είναι στη ζωή τους ή «Νταϊάνες» ή «Καμίλες» | iefimerida.gr 1

Και συνεχίζει η Vine: «Σε αντίθεση με τις ''Νταϊάνες'', οι οποίες όταν ενοχλούνται βαριούνται ή, το χειρότερο απ' όλα, αν τύχει και τις αγνοήσουν είναι ικανές για την πιο καταστροφή συμπεριφορά, οι ''Καμίλες'' καταφέρνουν να το ελέγχουν και να το βουλώνουν.

Οταν είναι δυσαρεστημένες με κάτι, οι ''Νταϊάνες'' θα αρχίσουν να κοπανιούνται και να κοπανούν ή θα κάνουν μελοδραματικές κινήσεις, όπως όταν η Νταϊάνα έπεσε επίτηδες από τη σκάλα ενώ ήταν έγκυος. Οι ''Καμίλες'', από την άλλη, θα εκτονώσουν το θυμό τους και θα κρύψουν την απογοήτευσή τους κάνοντας κάτι χρήσιμο: Πλένοντας τα πιάτα π.χ. Ναι, αν χρειαστεί θα πατήσουν πόδι, αλλά θα βάλουν πάντα πρώτο το καλό των άλλων, πάνω και από τις δικές τους ανάγκες.

Μπορεί, μάλιστα, να υποστηρίξει κανείς ότι λόγω αυτών των χαρακτηριστικών της Καμίλα, τα δυο παιδιά της, Τομ και Λάουρα, είχαν μια σταθερή ανατροφή. Δεν είχαν εμπλοκή με τα προσωπικά των γονιών τους. Οι ''φτωχοί'' Γουίλιαμ και Χάρι, όμως, έζησαν αυτόν τον εφιάλτη.

Ολα αυτά δεν σημαίνουν, βέβαια, ότι οι ''Καμίλες'' είναι άγιες. Μπορεί να είναι πεισματάρες και το πρακτικό του χαρακτήρα τους ίσως τις κάνει πιο ικανές στη χειραγώγηση των άλλων. Γενικά, όμως είναι πλάσματα που ηρεμούν και παρηγορούν και αποτελούν ιδανικές αγκαλιές για άνδρες δύσκολους, με πολλές φιλοδοξίες. Το πρόβλημα είναι ότι οι άνδρες είναι άνδρες και μετά από πολλά λαμπερά τρόπαια τείνουν να αναζητούν ένα ακόμη πιο λαμπερό τρόποιο, μια ''Νταϊάνα''».

Η Sarah Vine, πάντως, φαίνεται να δικαιολογεί τον Κάρολο και να υποστηρίζει ότι από την αρχή είχε κάνει την έξυπνη επιλογή να αγαπήσει και να επιλέξει την Καμίλα και ότι για όλα φταίει το βασιλικό πρωτόκολλο που δεν του επέτρεπε να την κάνει γυναίκα του. «Αυτή είναι η μεγαλύτερη ειρωνεία της ιστορίας. Ο πρίγκιπας όταν πρωτοερωτεύτηκε την Καμίλα είχε κάνει ήδη μια λαμπρή επιλογή: Είχε βρει την τέλεια σύντροφο, το είδος της πνευματικής, γήινης γυναίκας που το αγάπησε όσο καμιά και κανένας άλλος. Ωστόσο, ήταν αναγκασμένος λόγω του βασιλικού πρωτοκόλλου να παντρευτεί μια παρθένα. Η Νταϊάνα ήταν μια έφηβη με ένα μυαλό γεμάτο ρομαντικές ανοησίες, ένα κορίτσι που ήδη κατά τον μήνα του μέλιτος είχε αποφασίσει ότι βαριέται τον άντρα της. Ηταν μια κοπέλα που δεν είχε την ωριμότητα να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Προσπάθησε πολύ μέχρι να αρρωστήσει και με αυτόν τον τρόπο διέλυσε το παλάτι», γράφει.

Ανάλυση Daily Mail: Γιατί όλες οι γυναίκες είναι στη ζωή τους ή «Νταϊάνες» ή «Καμίλες» | iefimerida.gr 2
Ανάλυση Daily Mail: Γιατί όλες οι γυναίκες είναι στη ζωή τους ή «Νταϊάνες» ή «Καμίλες» | iefimerida.gr 3
Ανάλυση Daily Mail: Γιατί όλες οι γυναίκες είναι στη ζωή τους ή «Νταϊάνες» ή «Καμίλες» | iefimerida.gr 4
Ανάλυση Daily Mail: Γιατί όλες οι γυναίκες είναι στη ζωή τους ή «Νταϊάνες» ή «Καμίλες» | iefimerida.gr 5
Ανάλυση Daily Mail: Γιατί όλες οι γυναίκες είναι στη ζωή τους ή «Νταϊάνες» ή «Καμίλες» | iefimerida.gr 6
Ανάλυση Daily Mail: Γιατί όλες οι γυναίκες είναι στη ζωή τους ή «Νταϊάνες» ή «Καμίλες» | iefimerida.gr 7
Ανάλυση Daily Mail: Γιατί όλες οι γυναίκες είναι στη ζωή τους ή «Νταϊάνες» ή «Καμίλες» | iefimerida.gr 8
Ανάλυση Daily Mail: Γιατί όλες οι γυναίκες είναι στη ζωή τους ή «Νταϊάνες» ή «Καμίλες» | iefimerida.gr 9
Ανάλυση Daily Mail: Γιατί όλες οι γυναίκες είναι στη ζωή τους ή «Νταϊάνες» ή «Καμίλες» | iefimerida.gr 10
Ανάλυση Daily Mail: Γιατί όλες οι γυναίκες είναι στη ζωή τους ή «Νταϊάνες» ή «Καμίλες» | iefimerida.gr 11
Ανάλυση Daily Mail: Γιατί όλες οι γυναίκες είναι στη ζωή τους ή «Νταϊάνες» ή «Καμίλες» | iefimerida.gr 12

Φωτογραφίες: Associated Press

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νταϊάνα Καμίλα Κάρολος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ