Μόντι: Nα μη μας στραγγαλίσουν oι χώρες του Βορρά - iefimerida.gr

Μόντι: Nα μη μας στραγγαλίσουν oι χώρες του Βορρά

Μόντι: Οι χώρες του Βορρά πρέπει να μας αγκαλιάσουν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ευφάνταστη και δυσάρεστη» χαρακτήρισε τη γερμανική πρόταση περί τοποθέτησης επιτρόπου για την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, σε συνέντευξη τύπου, χθες το βράδυ, μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας σχολίασε και τη «δίψα» της Γερμανίας για δημοσιονομική πειθαρχία, λέγοντας ότι «τη δίψα αυτή τη βιώνουν όλοι στην Ευρώπη». Οι χώρες της Μεσογείου κάνουν προόδους και αυτό είναι κάτι που οι κυβερνήσεις των χωρών του Βορρά θα πρέπει να το εξηγήσουν στους πολίτες τους. Χαρακτηριστικά είπε πως «Εμείς πρέπει να ανταπεξέλθουμε θετικά, αλλά και αυτοί πρέπει να μπορέσουν να μας αγκαλιάσουν και όχι να μας στραγγαλίσουν».

Επίσης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, σημείωσε ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να υπογράψουν κάτι το οποίο είναι σε θέση να το σεβαστούν και όχι να βάλουν την υπογραφή τους υπό την απειλή όπλου. Τέλος, σημείωσε πως το συγκεκριμένο σύμφωνο απευθύνεται περισσότερο στο εσωτερικό ορισμένων χωρών, στα εθνικά τους κοινοβούλια και στην κοινή γνώμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ