Χιόνια και στα βόρεια της Αττικής την Τρίτη προβλέπουν οι μετεωρολόγοι - iefimerida.gr

Χιόνια και στα βόρεια της Αττικής την Τρίτη προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

Χιόνια και στα βόρεια της Αττικής την Τρίτη προβλέπουν οι μετεωρολόγοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέχρι τα βόρεια προάστια της Αττικής θα «κατηφορίσει» ο χιονιάς την Τρίτη σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής υπηρεσίας ενώ και ο υδράργυρος θα σημειώσει νέα «βουτιά».

Με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης τού καιρού που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για:

1. Την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και τον παγετό κυρίως στα Ηπειρωτικά, ο οποίος στα Βόρεια θα είναι τοπικά ολικός.

2. Τους θυελλώδεις ανέμους στα Ανατολικά πελάγη που θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ με εξασθένηση το πρωϊ της Τετάρτης (1-2-12).

3. Τις χιονοπτώσεις στις Ανατολικές όχι μόνο Ηπειρωτικές, αλλά και Νησιωτικές περιοχές, οι οποίες κατά κανόνα θα είναι ασθενείς, εκτός από τη Βόρεια Ευβοία, την Κεντρική Στερεά και τη Μαγνησία όπου πρόσκαιρα θα είναι εντονότερες.

4. Από το απόγευμα της Τετάρτης (1-2-12) έντονες χιονοπτώσεις προβλέπονται στη Δυτική Ελλάδα, οι οποίες σταδιακά και μέχρι τις πρωϊνές ώρες της Πέμπτης (2-2-12) θα επηρέασουν και τις υπόλοιπες κυρίως Κεντρικές και Βόρειες Ηπειρωτικές περιοχές.

5. Ειδικότερα για την περιοχή της Αττικής ασθενείς γενικά χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά περιόδους κυρίως στις Βόρειες και Ανατολικές περιοχές.

Στην Αττική αναμένονται την Τρίτη νεφώσεις με χιονόνερο στα νοτιότερα και ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα υπόλοιπα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ είναι πιθανό να σημειωθεί ασθενής χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ