Πασχαλινές συμβουλές για κατοικίδια - iefimerida.gr

Πασχαλινές συμβουλές για κατοικίδια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πασχαλινά Δώρα: Μια από τις πασχαλινές συνήθειες εκτός από τις λαμπάδες, τα τσουρέκια, τα αυγά, είναι να δωρίζουμε στα μικρά παιδιά ή ακόμη και σε φίλους χνουδωτά, νεογέννητα ζωάκια (κουνελάκια, κοτοπουλάκια), που έχουν την τιμητική τους αυτές τις ημέρες. Είναι από τα πιο γλυκά και όμορφα κατοικίδια ζωάκια και η ‘ζήτησή’ τους αυξάνει ιδιαίτερα την πασχαλινή περίοδο. Όπως όμως όλα τα κατοικίδια, έτσι και αυτά απαιτούν φροντίδα. Μπορεί να μοιάζουν με λούτρινα κουκλάκια αλλά πρόκειται για ζωντανούς οργανισμούς και μάλιστα ιδιαίτερα ευαίσθητους. Δεν πρόκειται να μείνουν για πάντα μικροκαμωμένα πλασματάκια και σίγουρα η φροντίδα τους απαιτεί χρόνο και υπευθυνότητα. Ενημερωθείτε λοιπόν κατάλληλα για τις συνήθειές τους και κάντε ένα διαφορετικό δώρο, ένα δώρο ψυχής! Καλό Πάσχα!

Οι «ζητιάνοι» του πασχαλινού τραπεζιού: Τρίτη του Πάσχα: στο σαλόνι ενός ιατρείου μικρών ζώων και η συζήτηση έχει ανάψει για τα καλά!-Και το δικό σας; -Ναι και το δικό μου! Η συμπτωματολογία των μικρών ασθενών περίπου ίδια. Γαστρεντερικές διαταραχές. Αυτές οι άτιμες μυρωδιές, αυτή η μύτη όλα τα πιάνει! -Μα δεν μπορώ να αντισταθώ, με κοιτάει με αυτά τα μάτια! Πειρασμοί ακόμα και για εμάς, πόσο μάλλον για εκείνα! Λίγη ‘πετσούλα’, λίγα ‘κοκκαλάκια’.. -Ψυχή δεν έχουν και αυτά; -Να μην κάνουν Πάσχα; -Μα δεν έδωσα πολύ! Ένα κοκκαλάκι ,που στην πορεία έγιναν πολλά. Λίγο αρνάκι κάτω από το τραπέζι. Δώσε ο ένας, δώσε ο άλλος και στο τέλος οι μικροί μας φίλοι δεν μπορούν να χωνέψουν το πλούσιο γεύμα και η κοιλιά τους διαμαρτύρεται! Αντισταθείτε στον πειρασμό των κερασμάτων όσο μπορείτε! Περιοριστείτε τουλάχιστον σε λίγο ψαχνό, χωρίς πολύ λίπος. Έτσι για το Χριστός Ανέστη! Και μην ξεχνάτε! Απόλαυση δεν είναι μόνο το φαγητό αλλά και μια βόλτα στην εξοχή! Καλή Ανάσταση!

Μαθιουδάκη-Πάλμου Ειρήνη, DVM

Ντόβα Ελένη, DVM

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σκύλος γάτα κατοίκια ζώα Πάσχα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ