Έκτακτη γενική συνέλευση της Alpha Bank για την συγχώνευση με Eurobank - iefimerida.gr

Έκτακτη γενική συνέλευση της Alpha Bank για την συγχώνευση με Eurobank

συγχώνευση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόφαση της να συγκαλέσει νέα γενική συνέλευση ώστε να εξετασθούν όλες οι εξελίξεις που συνδέονται με την συγχώνευση της με την Eurobank, ανακοίνωσε η Alpha Bank, τονίζοντας ότι αναμένει την οριστικοποίηση των όρων του PSI, οι επιπτώσεις του οποίου εκτιμάται ότι θα είναι δυσανάλογες επί των μεγεθών των συγχωνευομένων τραπεζών.

Νωρίτερα σήμερα η Alpha Bank με ανακοίνωση της είχε αναφέρει «ότι επί του παρόντος, δεν δύναται να παράσχει ακριβή ένδειξη για το χρονοδιάγραμμα και την εν γένει εξέλιξη της συγχωνεύσεως της με την Eurobank Ergasias, λόγω των τρεχουσών μακροοικονομικών εξελίξεων (PSI) που έχουν άμεση επίπτωση επί του τραπεζικού τομέα».

Αντίθετα η Εurobank σε ανακοίνωσή της τόνιζε ότι είναι σε διαβούλευση με την Αlpha Bank για να ολοκληρώσει τη διαδικασία συγχώνευσης το συντομότερο δυνατόν, και εκτιμά ότι δεν συντρέχουν λόγοι καθυστέρησής της.

Στην δεύτερη εντός της ημέρας ανακοίνωσή της η Alpha Bank επισημαίνει ότι «η, από 15ης Νοεμβρίου 2011, απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως της Τραπέζης δεν είχε λάβει υπόψη, ούτε είχε συνεκτιμήσει, τις επιπτώσεις εκ του τότε δημοσιευθέντος, από 26ης Οκτωβρίου 2011, σχεδίου περί παροχής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα (PSI+), καθότι, δια ρητής δηλώσεως των Διοικητικών Συμβουλίων των συγχωνευομένων τραπεζών προς το έτερο και προς την οικεία Γενική Συνέλευση αυτών, βεβαιώθηκε αμοιβαίως η εκατέρωθεν αδυναμία προσδιορισμού των επιπτώσεων εκ του PSI+ συνεπεία της (τότε) αβεβαιότητος περί των όρων εφαρμογής του. Κατ' ακολουθία, η υπόψη απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως της Τραπέζης εδράσθηκε επί του ανακοινωθέντος (από 21.7.2011) σχεδίου PSI, κατ' αποκλεισμό οιωνδήποτε μεταγενεστέρων αυτού εξελίξεων»

Η Alpha Bank τονίζει ότι ενόψει των ανωτέρω, εξελίξεων προτίθεται να αναμείνει την οριστικοποίηση των όρων του PSI, οι επιπτώσεις, όπως επισημαίνει, του οποίου εκτιμάται ότι θα είναι δυσανάλογες επί των μεγεθών των συγχωνευομένων τραπεζών, ώστε να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση για την ενημέρωση των μετόχων της και τη λήψη αποφάσεως.

Σημειώνεται ότι με βάση πληροφορίες που είχαν δώσει στη δημοσιότητα οι δύο τράπεζες στα τέλη Οκτωβρίου, οι διαδικασίες της συγχώνευσης προχωρούσαν με βάση το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί, χωρίς καθυστερήσεις και ήδη ξεκινήσει να λειτουργούν παράλληλα ομάδες εργασίας που βασικό στόχο έχουν να προετοιμάσουν την εύρυθμη λειτουργία της νέας τράπεζας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της νομικής συγχώνευσης. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι γενικές συνελεύσεις των δύο τραπεζών που ενέκριναν την πρόταση συγχώνευσης, η οποία εγκρίθηκε και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Eν τω μεταξύ την άρση της προσωρινής αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της Alpha Bank και της Eurobank αποφάσισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν συνεννόησης με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, και σε συνέχεια των νέων ανακοινώσεων των δύο τραπεζών. Επίσης αποφασίστηκε η άρσης της προσωρινής αναστολής διαπραγμάτευσης και όλων των παραγώγων προϊόντων συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο των δύο τραπεζών και των Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων ALPHA ETF FTSE ATHEX 20 και NBGAM ETF GREECE & TURKEY 30, των παραγώγων προϊόντων αυτών και των παραγώγων προϊόντων στον δείκτη FTSE ATHEX-CYCE.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ