Φοβούνται να κυκλοφορήσουν στο Μάντσεστερ οι μουσουλμάνες -Αυξήθηκαν κατά 500% τα περιστατικά βίας - iefimerida.gr

Φοβούνται να κυκλοφορήσουν στο Μάντσεστερ οι μουσουλμάνες -Αυξήθηκαν κατά 500% τα περιστατικά βίας

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να κυκλοφορήσουν μόνες τους στους δρόμους του Μάντσεστερ φοβούνται οι νεαρές μουσουλμάνες, μετά την τρομοκρατική επίθεση στην πόλη.

Τα ισλαμοφοβικα περιστατικά, σύμφωνα με την Mirror, έχουν αυξηθεί κατά 500% μετά το μακελειό στην Manchester Arena, όπου 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Εκατοντάδες καταγγελίες για επιθέσεις, απειλές και βανδαλισμούς κατά μουσουλμάνων έχουν αναφερθεί στην αστυνομία.

Περιστατικό που σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη το Manchester Evening News, θέλει ένα κορίτσι να αποκαλείται «τρομοκράτης» καθώς έφευγε από καφετέρια. Μία άλλη 14χρονη ρωτήθηκε από περαστικό, καθώς πήγαινε στο σχολείο: «Πότε θα σταματήσετε να σκοτώνετε ανθρώπους»,
Μουσουλμανικές οργανώσεις αναφέρουν πως καθημερινά παρενοχλούνται καθημερινά από ανθρώπους που τους κατηγορούν για επιθέσεις άλλων.

Η Σάιμα Αλβι, αντιπρόεδρος της βρετανικής ένωσης μουσουλμανικής κληρονομιάς, αισθάνθηκε υποχρεωμένη να προειδοποιήσει τις κόρες της να μην περπατούν μόνες τους στον δρόμο. Κάτι παρόμοιο έχουν κάνει και άλλες οικογένειες.

Η αστυνομία υποσχέθηκε πως θα πάρει σκληρά μέτρα, ωστόσο, υποστήριξε πως τα συμβάντα μίσους είναι μόνο προσωρινά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μουσουλμάνοι Μάντσεστερ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ