Πρώτο πιάτο στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής η Ελλάδα! - iefimerida.gr

Πρώτο πιάτο στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής η Ελλάδα!

Πρώτο πιάτο στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής η Ελλάδα!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βαρύ είναι το κλίμα στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα, καθώς τέσσερις χώρες ζήτησαν να υπάρξει σήμερα έκτακτη συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα, παρότι το θέμα δεν υπήρχε στη Σύνοδο Κορυφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το ΒΗΜΑ, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Αυστρία και το Βέλγιο ζήτησαν να μπει στο τραπέζι της Συνόδου και η ελληνική κρίση, και μάλιστα με στόχο να δοθεί αύριο απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση για όλα τα θέματα που θα τεθούν από τους εταίρους.

Υπενθυμίζεται ότι αποκλειστικό θέμα της σημερινή Συνόδου Κορυφής ήταν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) και το νέο Δημοσιονομικό Σύμφωνο με το ελληνικό ζήτημα να συζητείται μόνο στους διαδρόμους, αλλά όπως φαίνεται το θέμα είναι τόσο κρίσιμο -λόγω και της αυξανόμενης ανησυχίας που δημιουργεί η δημοσιονομική κατάσταση στην Πορτογαλία- οπότε οι τεσσερις χώρες ζήτησαν να μπει το θέμα άμεσα στην ημερησία διάταξη.

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος συναντήθηκε χτες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ σήμερα το μεσημέρι είχε γεύμα εργασίας και με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ