Κράτησαν για ώρες ομήρους 300 μαθητές στις Φιλιππίνες -Μέλη ισλαμιστικής οργάνωσης ανάμεσα στους δράστες - iefimerida.gr

Κράτησαν για ώρες ομήρους 300 μαθητές στις Φιλιππίνες -Μέλη ισλαμιστικής οργάνωσης ανάμεσα στους δράστες

φωτογραφία: AP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δράμα της ομηρίας μαθητών σε δημοτικό σχολείο που εξελίχθηκε στα νότια των Φιλιππίνων σήμερα, τερματίστηκε σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του στρατού.

Περίπου 300 ένοπλοι επιτέθηκαν κατά σχολείου στην πόλη Πιγκαουγιάν. Μεταξύ των ενόπλων και μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης BIFF που δρα στην περιοχή, ενώ οι ένοπλοι αντάλλαξαν πυρά με τις στρατιωτικές δυνάμεις.

Οι αντάρτες που κρατούσαν ομήρους τους μαθητές εγκατέλειψαν το σχολείο, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για θύματα. «Έχει ήδη επιλυθεί. Οι αντάρτες υποχώρησαν και δεν βρίσκονται στο σχολείο. Το σχολείο είναι ασφαλές» δήλωσε ο ταξίαρχος Ρεστιτούτο Παντίλα.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο στρατός διερευνά εάν οι αντάρτες κρατούν ομήρους πέντε πολίτες, ενώ όλα τα παιδιά έχουν απελευθερωθεί.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του στρατού είχε δηλώσει ότι οι άμαχοι που βρίσκονταν στην περιοχή του σχολείου, μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, καθώς έγινε ανταλλαγή πυρών μεταξύ των ανταρτών και του στρατού.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φιλιππίνες μαθητές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ