Βάσω: «Ο Γιώργος πρέπει να αφήσει το κόμμα» - iefimerida.gr

Βάσω: «Ο Γιώργος πρέπει να αφήσει το κόμμα»

Βάσω: «Ο Γιώργος πρέπει να αφήσει το κόμμα»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου και αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ζήτησε σήμερα η Βάσω Παπανδρέου, ενώ άφησε αιχμές κατά της προγούμενηες κυβέρνησης τονίζοντας ότι αν είχαν ληφθεί έγκαιρα μέτρα, θα είχαμε αποφύγει την προσφυγή στην Τρόικα και το Μνημόνιο.

Πιο συγκεκριμένα, με σημερινές δηλώσεις της στο Βήμα FM, η Βάσω Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται νέο αρχηγό ο οποίος θα λειτουργεί «πιο αποτελεσματικά» και θα δώσει «μία καλύτερη προοπτική στο ίδιο το κόμμα». Για τον τωρινό πρόεδρο, η πρώην υπουργός σημείωσε ότι θα πρέπει να αφήσει το κόμμα: «Τον Γιώργο Παπανδρέου τον τιμώ, τον εκτιμώ, αλλά πλέον θα πρέπει να αφήσει το κόμμα», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις φήμες για αποχώρηση της χώρας από την ευρωζώνη, η Βάσω Παπανδρέου εκτίμησε ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει αυτή τη στιγμή με έξοδο από το ευρώ, καθώς «το κόστος αποβολής της Ελλάδας τώρα είναι ακόμη, ευτυχώς, μεγαλύτερο από το κόστος της βοήθειας, ώστε να αντεπεξέλθουμε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση».

Η βουλευής του ΠΑΣΟΚ είπε ακόμα ότι εάν η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε πάρει δραστικά μέτρα μόλις ανέλαβε την εξουσία το 2009, τότε η Ελλάδα ίσως να μην είχε αναγκαστεί να προσφύγει στο ΔΝΤ και να μπει στο Μνημόνιο. «Θα μπορούσε στις αρχές της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ να ελεγχθεί η κατάσταση υπό κάποιους όρους. Να πάρουν μέτρα, όχι τα μέτρα που παίρνουμε τώρα, αλλά μέτρα περιοριστικά, μέτρα αναπτυξιακά και να υπάρχει μία κυβέρνηση η οποία να μπορούσε να διαχειριστεί κρίσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η Βάσω Παπανδρέου μίλησε και για τα μέτρα που θα ψηφιστούν στο μέλλον, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να έχουν αποτέλεσμα» και «να οδηγούν κάπου» γιατί «μέχρι τώρα, πάμε από το κακό στο χειρότερο». Όπως είπε, «έχουμε ψηφίσει επώδυνα μέτρα και θα ψηφίσουμε κι άλλα επώδυνα μέτρα. Το θέμα είναι τα μέτρα αυτά να έχουν αποτέλεσμα. Δυστυχώς μέχρι τώρα, πάμε από το κακό στο χειρότερο. Φέτος είμαστε σε χειρότερη κατάσταση απ' ότι ήμασταν ένα χρόνο πριν. Σήμερα έχουν εξασθενήσει και ο πολίτης και η χώρα. Άρα τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε θα πρέπει να οδηγούν κάπου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ