«Δύναμη Κατοχής» ο επίτροπος για την Ελλάδα, λέει ο ηγέτης του SPD - iefimerida.gr

«Δύναμη Κατοχής» ο επίτροπος για την Ελλάδα, λέει ο ηγέτης του SPD

Γκάμπριελ: «Δύναμη Κατοχής» η τοποθέτηση επιτρόπου στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατηγορηματικά απορρίπτει την πρόταση τοποθέτησης «επιτρόπου» για την Ελλάδα, ο πρόεδρος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, καθώς κάτι τέτοιο θα εκλαμβανόταν από τους Έλληνες ως δύναμη κατοχής .

Σύμφωνα με τον ίδιο, «μια τέτοια πρόταση μπορούν να κάνουν μόνο άνθρωποι, οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα από ιστορία και πολιτική».

Σε συνέντευξή του σήμερα στο γερμανικό ραδιόφωνο, ο Γκάμπριελ προειδοποιεί ότι αυτή η κίνηση «θα εξουδετέρωνε τη δημοκρατία» και προσθέτει ότι υπάρχει ήδη η Τρόικα που δίνει συμβουλές στην Ελλάδα.

Επίσης, σημειώνει οι οι Έλληνες έχουν ήδη ταρακουνηθεί, αν και «δεν φταίνε προφανώς οι συνταξιούχοι, επειδή οι προηγούμενες κυβερνήσεις τους παραποιούσαν τα νούμερα και δεν εισέπρατταν τους φόρους» και συνεχίζει λέγοντας ότι «οι άνθρωποι όμως υφίστανται τώρα τις συνέπειες και η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί αν στείλουμε εκεί έναν Γερμανό επίτροπο».

Ο πρόεδρος των γερμανών Σοσιαλδημοκρατικών δεν παρέλειψε να κάνει και τις προτάσεις του για το μοντέλο των αποκρατικοποιήσεων που θα μπορούσε να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, βασισμένο σε αυτό της «Τρόιχαντ», η οποία διαχειρίστηκε την επανένωση της Γερμανίας. «Μέσα στην κρίση οι Έλληνες δεν θα πάρουν πολλά χρήματα από τις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων. Θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε λοιπόν ένα ευρωπαϊκό μοντέλο Τρόιχαντ. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε άμεσα χρήματα για να μειωθεί το χρέος και όταν η οικονομία βελτιωθεί, θα πουλήσουμε τις επιχειρήσεις αυτές στους ιδιώτες κομμάτι-κομμάτι». Επίσης τονίζει και ζητά πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη και την απασχόληση, ενώ τάσσεται υπέρ της επιβολής του φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές σε ολόκληρη την Ευρωζώνη.

Σε ό,τι αφορά πάντως την επιπλέον βοήθεια προς την Ελλάδα, ο κ. Γκάμπριελ επισημαίνει ότι «θα πρέπει να εξεταστούν οι πραγματικές επιδόσεις των Ελλήνων, τι υλοποιήθηκε τελικά από τις δεσμεύσεις» και ζητεί να μη δοθεί νέα βοήθεια αν δεν υπάρξει κινητικότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ