Θα το έχετε δει στα ράφια των ψυγείων στα σουπερμάρκετ ή στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, αλλά πιθανότατα να μην γνωρίζετε τίποτα για τη γεύση του, τη μυρωδιά του και την υφή του, όπως και για τη θρεπτική του αξία.
Το κεφίρ είναι ένα είδος ροφήματος με καταγωγή από τον Καύκασο, που προκύπτει έπειτα από ζύμωση ορισμένων συστατικών και είναι ιδιαίτερα αγαπητό στο χώρο της διατροφής. Είναι σαν γάλα χαμηλό σε λακτόζη, βελτιώνει την υγεία του πεπτικού και ανοσοποιητικού συστήματος, την κίνηση του εντέρου κι έχει διουρητικές ιδιότητες. Θεωρείται μια από τις καλύτερες προβιοτικές και αντιοξειδωτικές πλήρεις τροφές, αφού είναι πηγή πρωτεϊνών, υδατανθράκων, λιπαρών, ασβεστίου, βιταμινών και βιοτίνης, ενώ γεμίζει τον οργανισμό με «καλούς» μικροοργανισμούς ή αλλιώς «καλά» βακτήρια.
Το κεφίρ μπορείτε να το παρασκευάσετε και μόνοι σας στο σπίτι με την πιο απλή και εύκολη συνταγή.
Δείτε τη συνταγή στο BOVARY.GR.