Σημαντική αποκλιμάκωση των ελληνικών ομολόγων μετά το Eurogroup - iefimerida.gr

Σημαντική αποκλιμάκωση των ελληνικών ομολόγων μετά το Eurogroup

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημαντική βελτίωση καταγράφουν οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων μετά την απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος, ύψους 8,5 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων υποχώρησε 15 μονάδες βάσης (0,15 της ποσοστιαίας μονάδας), στο 5,71%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 23 Μαΐου, ενώ των 2ετών τίτλων μειώθηκε στο 4,81%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2014.

Η βελτίωση οφείλεται στη χθεσινοβραδινή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης. Οι επενδυτές εκτιμούν ότι αυτή η εξέλιξη ενδεχομένως να προλειάνει το έδαφος για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Πάντως, τα πρώτα μηνύματα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Αξιωματούχος της ΕΚΤ διεμήνυσε ότι χρειάζεται περισσότερη σαφήνεια στα μέτρα για το χρέος προκειμένου η κεντρική τράπεζα να προχωρήσει στην αγορά ελλληνικών ομολόγων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ομόλογα αποδόσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ