«Νάιν» Σόιμπλε για νέο δάνειο αν δεν γίνουν οι μεταρρυθμίσεις - iefimerida.gr

«Νάιν» Σόιμπλε για νέο δάνειο αν δεν γίνουν οι μεταρρυθμίσεις

«Νάιν» Σόιμπλε για νέο δάνειο αν δεν γίνουν οι μεταρρυθμίσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επικριτικός κατά της πολιτικής ηγεσίας της χώρας εμφανίστηκε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος προειδοποίησε ότι η Ελλάδα δεν θα πάρει το νέο δάνειο αν δεν εφαρμόσει τα μέτρα που έχουν ζητήσει οι δανειστές καθώς και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη εξαγγελθεί.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του στην αμερικάνικη οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal, ο Σόιμπλε συντάχθηκε ουσιαστικά με τις φωνές εκείνες στη Γερμανία που θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι «βαρέλι δίχως πάτο» στο οποίο μπαίνουν τα ευρωπαϊκά χρήματα χωρίς να υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα και κάλεσε την πολιτική ηγεσία να εφαρμόσει όσα έχουν συμφωνηθεί.

Απαντώντας στην ερώτηση αν η Ευρωζώνη θα χορηγήσει ή όχι ένα δεύτερο πακέτο βοήθειας, ύψους 130 δισεκατομμυρίων, προς την χώρα μας, ο γερμανός υπουργός είπε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «έτοιμη να στηρίξει την Ελλάδα» αλλά υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει» καθώς «αν δεν εφαρμόσει τις απαραίτητες αποφάσεις και περιορίζεται σε εξαγγελίες [...] κανένα ποσό δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ