H Μέρκελ εξήγγειλε κατά λάθος την υποψηφιότητα του... Σαρκοζί! - iefimerida.gr

H Μέρκελ εξήγγειλε κατά λάθος την υποψηφιότητα του... Σαρκοζί!

Άνγκελα Μέρκελ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φαίνεται πως η «σιδηρά κυρία»του Βερολίνου έγινε για άλλη μια φορά το κέντρο της προσοχής αφού άθελά της ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Νικολά Σαρκοζί πρίν ο ίδιος γνωστοποιήσει επίσημα την πρόθεσή του να συμμετάσχει στις γαλλικές προεδρικές εκλογές.

Σε χθεσινή της ομιλία στη Γερμανία, η κ. Μέρκελ «ανακοίνωσε» την υποψηφιότητα του κ. Σαρκοζί λέγοντας ότι θα συμμετάσχει σε μερικές από τις συγκεντρώσεις της προεκλογικής του εκστρατείας. Όλα αυτά έγιναν την ώρα που ο ίδιος ο Σαρκοζί καθυστερεί την επίσημη ανακοίνωση ότι θα διεκδικήσει την επανεκλογή του, σε αντίθεση με τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ, που έχει λάβει το χρίσμα.

Μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στο Εθνικό Συμβούλιο του κυβερνώντος κόμματος UMP στο Παρίσι ο γενικός γραμματέας των γερμανών χριστιανοδημοκρατών Χέρμαν Γκρέε εξέπληξε τους πάντες δηλώνοντας ότι «η Άνγκελα Μέρκελ θα υποστηρίξει τον Νικολά Σαρκοζί σε προεκλογικές συγκεντρώσεις που θα έχει την άνοιξη». Επιπλέον δήλωσε ότι για την καγκελάριο ο Σαρκοζί «είναι σήμερα το κατάλληλο πρόσωπο στην προεδρία και θα είναι και στο μέλλον»

Στο Παρίσι η είδηση έγινε δεκτή με αρκετή δόση χιούμορ και ειρωνίας ωστόσο δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση του Γάλλου Προέδρου ο οποίος «οργώνει» τη χώρα για τις ευχές του νέου έτους, με την αντιπολίτευση να τον κατηγορεί ότι κάνει προεκλογική εκστρατεία με έξοδα της Προεδρίας.

Ο κ. Σαρκοζί φροντίζει να επαναλαμβάνει πως την τελική απόφαση του για το αν θα είναι υποψήφιος για τις εκλογές θα την λάβει στα τέλη του Μαρτίου ενώ σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει επιπλέον επώδυνα μέτρα, όπως την αύξηση του ΦΠΑ κατά 1,8%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ