Μετά το Κατάρ και στο Κουβέιτ ο Τσαβούσογλου [εικόνες] - iefimerida.gr

Μετά το Κατάρ και στο Κουβέιτ ο Τσαβούσογλου [εικόνες]

Φωτογραφία: Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου πραγματοποίησε επίσκεψη στο απομονωμένο εμιράτο του Κατάρ, σε προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης.

Αφού ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Ντόχα, ο Τσαβούσογλου μετέβη το βράδυ της Τετάρτης στο Κουβέιτ, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην τουρκική διπλωματία.

Η Τουρκία έχει πάρει το μέρος του Κατάρ στην κρίση αυτή και ένας εκπρόσωπος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι η συνεχιζόμενη ρήξη πλήττει τον ισλαμικό κόσμο και η Άγκυρα θα κάνει ό,τι μπορεί χρησιμοποιώντας διπλωματικούς διαύλους για να αποτρέψει κάθε κλιμάκωσή της.

Ωστόσο, δε δόθηκαν λεπτομέρειες για την επίσκεψη του Τσαβούσογλου στο Κατάρ ή το υπόλοιπο πρόγραμμά του.

Η Ντόχα από την πλευρά της επιμένει να διαψεύδει τις κατηγορίες της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν ότι υποστηρίζει «την τρομοκρατία» και προσεταιρίζεται το Ιράν, τη χώρα που το Ριάντ θεωρεί βασικό ανταγωνιστή του στην περιοχή.

#Katar Emiri El Sani tarafından kabulümüzde, bölgedeki sorunun çözümüne ilişkin temaslarımız hakkında bilgi verdik. pic.twitter.com/CjGnCDmlHQ

Received by the Emir of #Qatar Al-Thani. Shared info on our contacts aimed at resolving the problem in the region. pic.twitter.com/eY5Yl22n6c

Together w/Minister of Economy Zeybekci, discussed the situation in the region and bilateral relations w/ our Qatari counterparts in #Doha pic.twitter.com/gLPWVMufXG

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κατάρ Τσαβούσογλου Κουβέιτ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ