Drone της Βόρειας Κορέας φωτογράφιζε το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα THAAD - iefimerida.gr

Drone της Βόρειας Κορέας φωτογράφιζε το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα THAAD

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Yonhap
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα ύποπτο Βορειοκορεατικό drone κατασκόπευε το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα THAAD που βρίσκεται στη Νότια Κορέα, δήλωσαν σήμερα Τρίτη αρμόδιοι αξιωματούχοι.

Το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα ήταν εξοπλισμένο με μία φωτογραφική μηχανή SONY, και ανακαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα σε μία ορεινή περιοχή στo Ιnje της επαρχίας Gangwon, κοντά στα οχυρωμένα Κορεατικά σύνορα, από έναν κάτοικο και αφού είχε συντριβεί.

Ο στρατός της Νότια Κορέας το περισυνέλεξε και ανέλυσε το περιεχόμενο της 64 gigabyte μνήμης τους επιβεβαιώνοντας στη συνέχεια ότι το drone είχε τραβήξει αεροφωτογραφίες του χώρου του THAAD.

Νωρίτερα, αρμόδιες πηγές είχαν δηλώσει ότι το drone με άνοιγμα πτερυγίων στα 2,4 μέτρα και σώμα μήκους 1,8 μέτρων θεωρείτο ότι πέταξε από το Βορρά καθώς είναι όμοιο με ένα drone που βρέθηκε στις παραμεθόριες περιοχές της Νότιας Κορέας το 2014.

Drone της Βόρειας Κορέας φωτογράφιζε το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα THAAD | iefimerida.gr 0

Aριστερά το drone που βρέθηκε στις 9 Ιουνίου, και αριστερά το drone που είχε εντοπιστεί το 2014

Ανάμεσα στις εκατοντάδες φωτογραφίες της μνήμης, 10 είχαν τραβηχτεί από το σημείο όπου βρίσκεται το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα και από ύψος 2 με 3 χιλιόμετρα.

Όπως δήλωσε αξιωματούχος πάντως, οι φωτογραφίες δεν είχαν υψηλή ανάλυση. «Οι περισσότερες φωτογραφίες περιέχουν εικόνες δασικής γης και κατοικημένων περιοχών», συμπλήρωσε.

Η Βόρεια Κορέα πιστεύεται ότι στη διάθεσή της περισσότερα από 300 αεροσκάφη για στρατιωτικούς σκοπούς, είτε για παρακολούθηση είτε για παράδοση όπλων.

Αν επιβεβαιωθεί πάντως ότι το τελευταίο drone προέρχεται από τη Βόρεια Κορέα, αυτό θα σημαίνει ότι το καθεστώς έχει βελτιώσει σημαντικά το εύρος δράσης των drone της κατά τα τελευταία χρόνια, μια και η απόσταση από τα σύνορα μέχρι τη ζώνη THAAD είναι περίπου 270 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ