Ιταλός σεφ αποκαλύπτει πόση ώρα ακριβώς πρέπει να βράζουμε τα ζυμαρικά - iefimerida.gr

Ιταλός σεφ αποκαλύπτει πόση ώρα ακριβώς πρέπει να βράζουμε τα ζυμαρικά

Φωτογραφία: Pexels
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ζυμαρικά. Αγαπημένο φαγητό των περισσοτέρων, εύκολο αλλά ταυτόχρονα και δύσκολο φαγητό.

Εύκολο γιατί ναι, αν δεν σε ενδιαφέρει βάζεις τα μακαρόνια στο βραστό νερό και ό,τι θέλει ας γίνει. Αν όμως θες να φας το αγαπημένο σου φαγητό στην καλύτερή του εκδοχή τότε τα πράγματα δυσκολεύουν.

Πόσοι και πόσοι δεν έχουν αντιμετωπίσει το πρόβλημα του σωστού χρόνου βρασίματος των ζυμαρικών. Πόσοι και πόσοι δεν έχουν αναρωτηθεί ποιος είναι πια ο σωστός χρόνος μαγειρικής ώστε τα ζυμαρικά να είναι τόσο όσο al dente. Τραγανά, αλλά όχι σκληρά.

Την απάντηση δίνει ο Ιταλός σεφ Μάριο Μπατάλι, σπεσιαλίστας στην ιταλική κουζίνα που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη.

Το μυστικό, σύμφωνα με τον Μπατάλι είναι το εξής: Μαγειρεύουμε πάντα τα ζυμαρικά ένα λεπτό λιγότερο απ' ότι αναγράφεται στο κουτί. Ετσι, τα ζυμαρικά μας θα έχουν την τέλεια υφή.

Ιταλός σεφ αποκαλύπτει πόση ώρα ακριβώς πρέπει να βράζουμε τα ζυμαρικά  | iefimerida.gr 0

Shutterstock

Και φυσικά η αποκάλυψη των μυστικών για την τέλεια μακαρονάδα δεν σταμάτησε εκεί. Το θέμα του al dente το λύσαμε. Πώς, όμως, θα πετύχουμε την τέλεια μακαρονάδα; Ο Μπατάλι λέει ότι μόλις βγάλουμε τα ζυμαρικά από τη φωτιά πρέπει να τα στραγγίσουμε και στη συνέχεια να τα βάλουμε στο σκεύος που φτιάχνουμε τη σάλτσα μας και να τα αφήσουμε να βράσουν μαζί για μόλις 40 δευτερόλεπτα.

Ιταλός σεφ αποκαλύπτει πόση ώρα ακριβώς πρέπει να βράζουμε τα ζυμαρικά  | iefimerida.gr 1

Pexels

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ζυμαρικά πάστα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ