Ζυμαρικά. Αγαπημένο φαγητό των περισσοτέρων, εύκολο αλλά ταυτόχρονα και δύσκολο φαγητό.
Εύκολο γιατί ναι, αν δεν σε ενδιαφέρει βάζεις τα μακαρόνια στο βραστό νερό και ό,τι θέλει ας γίνει. Αν όμως θες να φας το αγαπημένο σου φαγητό στην καλύτερή του εκδοχή τότε τα πράγματα δυσκολεύουν.
Πόσοι και πόσοι δεν έχουν αντιμετωπίσει το πρόβλημα του σωστού χρόνου βρασίματος των ζυμαρικών. Πόσοι και πόσοι δεν έχουν αναρωτηθεί ποιος είναι πια ο σωστός χρόνος μαγειρικής ώστε τα ζυμαρικά να είναι τόσο όσο al dente. Τραγανά, αλλά όχι σκληρά.
Την απάντηση δίνει ο Ιταλός σεφ Μάριο Μπατάλι, σπεσιαλίστας στην ιταλική κουζίνα που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη.
Το μυστικό, σύμφωνα με τον Μπατάλι είναι το εξής: Μαγειρεύουμε πάντα τα ζυμαρικά ένα λεπτό λιγότερο απ' ότι αναγράφεται στο κουτί. Ετσι, τα ζυμαρικά μας θα έχουν την τέλεια υφή.
Shutterstock
Και φυσικά η αποκάλυψη των μυστικών για την τέλεια μακαρονάδα δεν σταμάτησε εκεί. Το θέμα του al dente το λύσαμε. Πώς, όμως, θα πετύχουμε την τέλεια μακαρονάδα; Ο Μπατάλι λέει ότι μόλις βγάλουμε τα ζυμαρικά από τη φωτιά πρέπει να τα στραγγίσουμε και στη συνέχεια να τα βάλουμε στο σκεύος που φτιάχνουμε τη σάλτσα μας και να τα αφήσουμε να βράσουν μαζί για μόλις 40 δευτερόλεπτα.
Pexels