Ένας απλός και εύκολος τρόπος για να γλυτώσετε το γύρισμα της σούβλας και να φάτε πεντανόστιμο αρνάκι ψημένο με παραδοσιακό τρόπο. Η συνταγή βολεύει και για ψήσιμο μικρότερων μερίδων σε περίπτωση που θέλετε να αποφύγετε τις επισκέψεις στα νοσοκομεία χρονιάρες μέρες...
Ανοίγουμε μια λακούβα στο έδαφος. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι στο κρέας και το τυλίγουμε μαζί με τις πατάτες στο δέρμα του.Αν δεν έχουμε δέρμα, το αλουμινόχαρτο η λαδόκολλα είναι μια χαρά. Το βάζουμε μέσα στην λακούβα. Ρίχνουμε στάχτη και μετά τα κάρβουνα από πάνω και σκεπάζουμε όλη τη λακούβα με άμμο. Σε 6-7 ώρες θα είναι έτοιμο!
Υλικά:
3 κιλά πρόβειο κρέας με μπόλικο λίπος
2 κρεμμύδια
2 κιλά πατάτες στρογγυλές μικρές
1 σκελίδα σκόρδο
μπούκοβο και αλατοπίππερο
η συνταγή απο ΕΔΩ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο