Αναλυτής: Μάλλον οι Βρετανοί ψήφισαν για ένα «χαλαρό» Brexit - iefimerida.gr

Αναλυτής: Μάλλον οι Βρετανοί ψήφισαν για ένα «χαλαρό» Brexit

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Είναι πιθανόν αυτή η ψήφος να είναι ψήφος για ένα soft Brexit», εκτίμησε ο Simon Hix, καθηγητής ευρωπαϊκής πολιτικής στο London School of Economics.

«Νομίζω ότι η πλειοψηφία όσων ψήφισαν υπέρ του Brexit στις 26 Ιουνίου 2016 το έκαναν ελπίζοντας ότι η χώρα τους θα εγκαταλείψει την ΕΕ, αλλά θέλουν να μείνουν κοντά στην ΕΕ, να συμμετέχουν στην ενιαία αγορά και στην τελωνειακή ένωση.

Η επιλογή της Τερέζα Μέι να προχωρήσει σε ένα «σκληρό» Brexit δεν ήταν η επιθυμία τους», δήλωσε.

Μια διαφορετική άποψη εξέφρασε ο Duncan Jones, σκηνοθέτης της ταινίας Moon et Source Code και γιός του David Bowie, μέσω Twitter:

«Η Τερέζα Μέι είναι λαμπρός στρατηγικός νους. Είχε προβλέψει ότι θα χάσει την πλειοψηφία ώστε να μην έχει την ευθύνη για τις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις για το Brexit. Ιδιοφυές!», έγραψε.

Παρά το γεγονός ότι μπορεί να μην κερδίσει την πλειοψηφία, το Συντηρητικό κόμμα είναι σε θέση να επιχειρήσει να σχηματίσει κυβέρνηση. Μια συμμαχία με το ενωσικό κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας, το DUP, το οποίο παίρνει 8 έδρες, θα μπορούσε να την βοηθήσει παρότι θα της έλειπαν ακόμη 4 έδρες για να έχει πλειοψηφία. Αλλά θα ήταν δύσκολο να κυβερνήσει σε αυτές τις συνθήκες. Η θέση της Τερέζα Μέι θα γινόταν σύντομα πολύ δύσκολη και οι Συντηρητικοί θα της ζητούσαν τον λογαριασμό. Η προεκλογική εκστρατεία την οποία έκανε ήταν εξαιρετικά κλειστή, προσωπική, χωρίς πολλά ανοίγματα στην κοινή γνώμη και τους πολίτες. Δέχτηκε γι'αυτό αυστηρή κριτική, ακόμη και στο ίδιο της το κόμμα. Εχασε μια εκλογή που επί της αρχής δεν μπορούσε να χάσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αναλυτής Εκλογές Βρετανία χαλαρό Brexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ