Με τις ζέστες μπορεί να μην τρώγονται τα ρεβύθια σούπα, αλλά τρώγονται υπέροχα σε σαλάτα.
Εξάλλου, στην ανατολίτικη ή δυτική κουζίνα, τα ρεβύθια τρώγονται κυρίως σε σαλάτα.
Ας ξεκινήσουμε από τη βασική συνταγή:
Υλικά
- 1/2 κιλό ρεβύθια
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 100 γραμμάρια φέτα
- 1 αβοκάντο
- 10 ντοματίνια
- Λίγο κόλιανδρο ή μαϊντανό
- 1 κουταλιά γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1 πρέζα μπούκοβο
- Αλάτι και πιπέρι
![Σαλάτα με ρεβύθια, δροσερή | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-06/poischichea4.jpg?itok=mEEmUoUS)
Εκτέλεση
- Μουλιάζετε τα ρεβύθια από το βράδυ, σε νερό βρύσης, άφθονο
- Τα βάζετε σε χύτρα ταχύτητας και προσθέτετε το κρεμμύδι κομμένο στα 4
- Ρίχνετε τρία ποτήρια νερό στη χύτρα και κλείνετε να βράσει, με αλάτι, για 30 λεπτά
- Αφαιρείτε το νερό και σουρώνετε τα ρεβύθια
- Αν είναι πολλά για την σαλάτα σας, καταψύξτε τα, βγαίνουν υπέροχα από το κρύο
- Σε μπολ αναμειγνύετε όλα τα υλικά που έχετε διαλέξει, προσθέτετε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
- Η καλύτερη σαλάτα στο πιάτο σας! Αξιοπρεπές και για κύριο πιάτο.
Δείτε μερικές ιδέες για σαλάτα ρεβύθια που ψάρεψα στο pinterest:
1. Με αβοκάντο, κρεμμύδι, φέτα, χυμό λεμονιού, μαϊντανό και δυόσμο
![Σαλάτα με ρεβύθια, δροσερή | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-06/poischiche1.jpg?itok=vjvKd2RR)
2. Με κρεμμύδι, ντοματίνια, ρίγανη
![Σαλάτα με ρεβύθια, δροσερή | iefimerida.gr 2](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-06/poischiche3.jpg?itok=vMQdrWgQ)
3. Με ντομάτα, κρεμμύδι, αγγουράκι, φέτα, πιπεριά
![Σαλάτα με ρεβύθια, δροσερή | iefimerida.gr 3](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-06/poischichea.jpg?itok=SHdUQ3Iq)
4. Με κινόα, ρόκα, αβοκάντο, φουντούκια, ξηρά δαμάσκηνα
![Σαλάτα με ρεβύθια, δροσερή | iefimerida.gr 4](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-06/poischichea1.jpg?itok=fSV1q1D_)
5. Αγγουράκι, ντοματίνια, φέτα, μαϊντανός
![Σαλάτα με ρεβύθια, δροσερή | iefimerida.gr 5](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-06/poischichea4_0.jpg?itok=wZt3VhgU)
Αν έχετε καταψύξει τα ρεβύθια σας (σε ατομικά σακουλάκια τροφίμων) τα βγάζετε 1/2 ώρα, τα εμπλουτίζετε με ωραία υλικά και κάνετε ένα πλήρες πιάτο:
![Σαλάτα με ρεβύθια, δροσερή | iefimerida.gr 6](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-06/chiche.jpg?itok=Fagkdrja)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο