Με τις ζέστες μπορεί να μην τρώγονται τα ρεβύθια σούπα, αλλά τρώγονται υπέροχα σε σαλάτα.
Εξάλλου, στην ανατολίτικη ή δυτική κουζίνα, τα ρεβύθια τρώγονται κυρίως σε σαλάτα.
Ας ξεκινήσουμε από τη βασική συνταγή:
Υλικά
- 1/2 κιλό ρεβύθια
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 100 γραμμάρια φέτα
- 1 αβοκάντο
- 10 ντοματίνια
- Λίγο κόλιανδρο ή μαϊντανό
- 1 κουταλιά γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1 πρέζα μπούκοβο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Μουλιάζετε τα ρεβύθια από το βράδυ, σε νερό βρύσης, άφθονο
- Τα βάζετε σε χύτρα ταχύτητας και προσθέτετε το κρεμμύδι κομμένο στα 4
- Ρίχνετε τρία ποτήρια νερό στη χύτρα και κλείνετε να βράσει, με αλάτι, για 30 λεπτά
- Αφαιρείτε το νερό και σουρώνετε τα ρεβύθια
- Αν είναι πολλά για την σαλάτα σας, καταψύξτε τα, βγαίνουν υπέροχα από το κρύο
- Σε μπολ αναμειγνύετε όλα τα υλικά που έχετε διαλέξει, προσθέτετε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
- Η καλύτερη σαλάτα στο πιάτο σας! Αξιοπρεπές και για κύριο πιάτο.
Δείτε μερικές ιδέες για σαλάτα ρεβύθια που ψάρεψα στο pinterest:
1. Με αβοκάντο, κρεμμύδι, φέτα, χυμό λεμονιού, μαϊντανό και δυόσμο
2. Με κρεμμύδι, ντοματίνια, ρίγανη
3. Με ντομάτα, κρεμμύδι, αγγουράκι, φέτα, πιπεριά
4. Με κινόα, ρόκα, αβοκάντο, φουντούκια, ξηρά δαμάσκηνα
5. Αγγουράκι, ντοματίνια, φέτα, μαϊντανός
Αν έχετε καταψύξει τα ρεβύθια σας (σε ατομικά σακουλάκια τροφίμων) τα βγάζετε 1/2 ώρα, τα εμπλουτίζετε με ωραία υλικά και κάνετε ένα πλήρες πιάτο:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο