Αποφάσισες να φτιάξεις το αγαπημένο σου φαγητό με κρεμμύδια και παρ΄όλο που έβαλες όλο σου το μεράκι και πίστευες πως θα βγει τέλειο, εν τέλει κάτι σε χάλασε στη γεύση; Ίσως δεν φταις εσύ, αλλά το ότι έβαλες τα κρεμμύδια στο ψυγείο.
Σύμφωνα με το USDA Foods το κρεμμύδι δεν πρέπει να βρίσκεται στο ψυγείο και σε ψυχρές θερμοκρασίες, καθώς το κρύο μετατρέπει το άμυλο σε σάκχαρο με αποτέλεσμα αυτά να γίνονται πιο μαλακά και υγρά πιο γρήγορα.
Πέρα όμως από την εμφάνιση, αλλοιώνεται και η γεύση τους- μυρωδιά τους στο φαγητό, πράγμα που δεν θέλει κανείς.
Σε γενικά πλαίσια, λοιπόν, τα κρεμμύδια θα διατηρηθούν έως και 30 μέρες αν τα αποθηκεύσεις σε ένα δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος.
Αυτό που μπορείς επίσης να κάνεις είναι να βάλεις τα κρεμμύδια σε ένα μπολ, να το κλείσεις από πάνω και να το τοποθετήσεις σε ένα ντουλάπι.
Έτσι θα διατηρηθούν περίπου μία εβδομάδα, καθώς κανονικά πρέπει να βρίσκονται σε χώρο με 7 βαθμούς Κελσίου και αέρα.
Φωτογραφία: Shutterstock