Γιατί δεν πρέπει να βάζεις ποτέ τα κρεμμύδια στο ψυγείο - iefimerida.gr

Γιατί δεν πρέπει να βάζεις ποτέ τα κρεμμύδια στο ψυγείο

Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφάσισες να φτιάξεις το αγαπημένο σου φαγητό με κρεμμύδια και παρ΄όλο που έβαλες όλο σου το μεράκι και πίστευες πως θα βγει τέλειο, εν τέλει κάτι σε χάλασε στη γεύση; Ίσως δεν φταις εσύ, αλλά το ότι έβαλες τα κρεμμύδια στο ψυγείο.

Σύμφωνα με το USDA Foods το κρεμμύδι δεν πρέπει να βρίσκεται στο ψυγείο και σε ψυχρές θερμοκρασίες, καθώς το κρύο μετατρέπει το άμυλο σε σάκχαρο με αποτέλεσμα αυτά να γίνονται πιο μαλακά και υγρά πιο γρήγορα.

Πέρα όμως από την εμφάνιση, αλλοιώνεται και η γεύση τους- μυρωδιά τους στο φαγητό, πράγμα που δεν θέλει κανείς.

Γιατί δεν πρέπει να βάζεις ποτέ τα κρεμμύδια στο ψυγείο | iefimerida.gr 0

Σε γενικά πλαίσια, λοιπόν, τα κρεμμύδια θα διατηρηθούν έως και 30 μέρες αν τα αποθηκεύσεις σε ένα δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος.

Αυτό που μπορείς επίσης να κάνεις είναι να βάλεις τα κρεμμύδια σε ένα μπολ, να το κλείσεις από πάνω και να το τοποθετήσεις σε ένα ντουλάπι.

Έτσι θα διατηρηθούν περίπου μία εβδομάδα, καθώς κανονικά πρέπει να βρίσκονται σε χώρο με 7 βαθμούς Κελσίου και αέρα.

Φωτογραφία: Shutterstock

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κρεμμύδι ΨΗΓΕΙΟ μαγείρεμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ