Βενιζέλος: Συμφωνία για το PSI πριν τις 15 Φεβρουαρίου - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Συμφωνία για το PSI πριν τις 15 Φεβρουαρίου

Βενιζέλος: Συμφωνία για το PSI πριν τις 15 Φεβρουαρίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές για το «κούρεμα» και την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων (PSI), πριν από τις 15 Φεβρουαρίου, εμφανίστηκε χτες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση μετά τη συμφωνία.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για «πολύ δύσκολη και πάρα πολύ λεπτή διαπραγμάτευση» που περιλαμβάνει δύο πολύ διαφορετικές αλλά αλληλοεξαρτώμενες διαδικασίες, δηλαδή το PSI και το Νέο Πρόγραμμα, και τόνισε ότι η διαπραγμάτευση αυτή «γίνεται στο όνομα του έθνους».

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι «τώρα είναι η ώρα της διαπραγμάτευσης για τη χώρα» καθώς όπως τόνισε δεν θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση μετά τη συμφωνία και την ψήφο του Κοινοβουλίου. Και μάλιστα, είπε, και οι δύο διαδικασίες πρέπει να έχουν τελειώσει τις επόμενες μέρες καθώς η δημόσια αναγγελία για το PSI πρέπει να γίνει πριν από τις 15 Φεβρουαρίου.

«Κάνουμε αυτή τη διαπραγμάτευση, έχοντας στο μυαλό μας το εθνικό συμφέρον, το μέλλον των παιδιών μας, έχοντας στο μυαλό μας κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα με τα προβλήματά του. Στο μυαλό μας είναι ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο επαγγελματίας, ο νέος που ψάχνει να βρει μια δουλειά. Όλη η ελληνική κοινωνία είναι μέσα στην αίθουσα των διαπραγματεύσεων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι υπάρχει ένας σκληρός συσχετισμός δυνάμεων και συγκεκριμένες αντιλήψεις που δυσκολεύουν την διαπραγμάτευση αλλά τόνισε ότι αυτό που είναι απέναντί στη χώρα δεν είναι οι εταίροι μας αλλά «η κακή εικόνα για τη χώρα, τα αρνητικά στερεότυπα που δυστυχώς έχουμε καλλιεργήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και μόνοι μας. Αυτό πρέπει να σπάσει. Πρέπει να αποκαταστήσουμε την υπερηφάνεια του έθνους και θα το πετύχουμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ