Οι κάτοικοι του Κατάρ έτρεξαν πανικόβλητοι στα Σούπερ Μάρκετ προκειμένου να εφοδιαστούν με τρόφιμα, ανησυχώντας ότι η διπλωματική κρίση και ο αποκλεισμός μπορεί να εξελιχθεί σε επισιτιστική κρίση.
Μπορεί το Κατάρ να είναι μία από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, αλλά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα εισαγόμενα τρόφιμα. Τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας έδειξαν ότι το 2015 εισήγαγε τρόφιμα αξίας περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, με το ένα τρίτο περίπου να προέρχεται από τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Ήδη, η Σαουδική Αραβία έχει μπλοκάρει όλες τις χερσαίες, θαλάσσιες και αεροπορικές συνδέσεις με το Κατάρ και τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν κλείσει τα αεροδρόμια και τα λιμάνια.
"Η επισιτιστική ασφάλεια είναι ένα μεγάλο ζήτημα εδώ στο Κατάρ", δήλωσε ο Adel Abdel Ghafar. "Έτσι, ο αποκλεισμός από τον αέρα και τη γη έχει επιπτώσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων".
Τα Σούπερ Μάρκετ είχαν πολύ περισσότερο κόσμο από τον συνηθισμένο τη Δευτέρα, και αρκετά ράφια έμειναν κενά, κυρίως αυτά με τα γάλατα και τα πουλερικά.
Μερικοί μάλιστα δημοσίευσαν φωτογραφίες από γεμάτα καταστήματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Stores are busy enough in #Doha, #Qatar during Ramadan. But #Saudi border closures and looming food shortages are an even crazier scene pic.twitter.com/Me3KgLryTD