Κατάρ: Αδικαιολόγητη και αβάσιμη η απόφαση για τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων - iefimerida.gr

Κατάρ: Αδικαιολόγητη και αβάσιμη η απόφαση για τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων

Ο Εμίρης του Κατάρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Κατάρ εξέφρασε τη λύπη του για τη συντονισμένη απόφαση της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν να διακόψουν σήμερα τις διπλωματικές σχέσεις μαζί του.

Οι παραπάνω χώρες κατηγορούν τη Ντόχα ότι προσφέρει υποστήριξη στην τρομοκρατία. Την ανακοίνωση του Κατάρ μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Jazeera TV που έχει την έδρα του στο Κατάρ.

«Τα μέτρα είναι αδικαιολόγητα και βασίζονται σε ισχυρισμούς και κατηγορίες που δεν έχουν πραγματική βάση», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ, σύμφωνα με το Jazeera TV.

Τα μέτρα αυτά ελήφθησαν «σε συντονισμό με την Αίγυπτο» και έχουν έναν «ξεκάθαρο στόχο: να τεθεί υπό κηδεμονία το κράτος του Κατάρ, πράγμα που σηματοδοτεί μια προσβολή της κυριαρχίας του» και είναι «εντελώς απαράδεκτο», προσθέτει το υπουργείο.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ εκφράζει «τη βαθιά λύπη και την έκπληξή του» και καταγγέλλει «μια εχθρική εκστρατεία, βασισμένη σε ψεύδη (...) που μαρτυρεί προμελέτη για να προκληθεί βλάβη στο κράτος» του Κατάρ.

Το Κατάρ, μέλος του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, «σέβεται την κυριαρχία των άλλων κρατών, δεν επεμβαίνει στις υποθέσεις άλλων και μάχεται εναντίον της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού», προσθέτει το υπουργείο Εξωτερικών.

Το Κατάρ «θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποτύχουν οι απόπειρες να πληγούν ο πληθυσμός του και η οικονομία του», διευκρινίζει το υπουργείο.

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως οι αποφάσεις αυτές «δεν θα επηρεάσουν την ομαλή διαβίωση πολιτών και κατοίκων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ