Εύκολο και ελαφρύ για το καλοκαιρινό τραπέζι. Αγοράστε ποιοτικό μπέικον και ακολουθήστε την συνταγή, είναι δοκιμασμένη!
Υλικά
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 450 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο
- 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος (παχιά, κατά προτίμηση)
- 1 κουταλάκι του καφέ πάπρικα
- 1 κουταλάκι του καφέ βασιλικό, θυμάρι, ρίγανη
- 5 μικρές ντομάτες κομμένες σε κύβους ή 10 ντοματίνια
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1/8 κουταλιά σούπας τσίλι
- 1 χούφτα σπανάκι βρασμένο (προαιρετικά)
- 6 φέτες μπέηκον, κομμένο σε κύβους
- 1 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- 400 γραμμάρια πένες
Εκτέλεση
- Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και ροδίστε καλά το κοτόπουλο (κόψτε το σε κύβους) -Προσθέστε αλι, πιπέρι, πάπρικα και το μείγμα θυμάρι-βασιλικό-ρίγανη
- Ροδίστε σε μέτρια φωτιά το κοτόπουλο για 7 λεπτά, να ψηθεί -Βγάλτε το στην άκρη
- Στο ίδιο τηγάνι ρίξτες το σκόρδο, το κρεμμύδι, το τσίλι, το μπέηκον -Προσθέστε τέλος τις ντομάτες σε κύβους
- Ανακατέψτε καλά, αφήστε να πάρει βράση, για 10 λεπτά
- Ρίξτε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το κοτόπουλο -Αφήστε να βράσει, να γίνει κρεμώδης σάλτσα -Κοιτάξτε αν είναι εντάξει από αλάτι και πιπέρι
- Σε αυτό το διάστημα βράστε τις πένες και στραγγίστε τις
- Ρίξτε τις πένες στο τηγάνι, ανακατέψτε να πάρουν παντού σάλτσα, είναι έτοιμο! Ρίξτε παρμεζάνα κι από πάνω
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο