Βρετανία: «Φωνές» για αναβολή των εκλογών μετά το νέο τρομοκρατικό «χτύπημα» - iefimerida.gr

Βρετανία: «Φωνές» για αναβολή των εκλογών μετά το νέο τρομοκρατικό «χτύπημα»

Φωτογραφία: AP/ Luca Bruno
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Βρετανοί πολιτικοί ήδη δέχονται πιέσεις για να αναβληθούν οι γενικές εκλογές στη χώρα, που έχουν εξαγγελθεί για τις 8 Ιουνίου, έπειτα από το νέο τρομοκρατικό «χτύπημα» στο Λονδίνο.

Λίγες ώρες μετά την επίθεση, στην οποία έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι, στα social media άρχισαν οι εκκλήσεις για να μην γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα οι εκλογές, γράφει η Telegraph.

Μάλιστα, ήδη αναρτήθηκε και μία σχετική διαδικτυακή αίτηση στο Change.org, που καλεί τους πολιτικούς να θέσουν ως πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών, έπειτα από τη δεύτερη επίθεση στη Βρετανία μέσα σε δύο εβδομάδες και να αναβάλουν για αργότερα τις εκλογές.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Ρόμπερτ Πέστον, του ITV, όλοι οι Βρετανοί πολιτικοί ανέστειλαν την προεκλογική καμπάνια σε εθνικό επίπεδο για σήμερα. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν είχαν προγραμματίσει ομιλίες.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, στις 22 Μαΐου, η προεκλογική εκστρατεία είχε ανασταλεί για τρεις ημέρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τερέζα Μέι Εκλογές επίθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ