Αφγανιστάν: 4 νεκροί και 8 τραυματίες σε διαδήλωση – Ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης [εικόνα] - iefimerida.gr

Αφγανιστάν: 4 νεκροί και 8 τραυματίες σε διαδήλωση – Ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης [εικόνα]

Φωτογραφία: Massoud Hossaini/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα στην αστυνομία και το οργισμένο πλήθος που απαιτούσε την παραίτηση της κυβέρνησης του Αφγανιστάν.

Μετά την μετά την αιματηρή επίθεση, την τετάρτη στην Καμπούλ, που στοίχισε τη ζωή σε περίπου 90 άτομα, η κατάσταση στην πρωτεύουσα είναι έκρυθμη με τις αστυνομικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν πραγματικά πυρά για να διαλύσουν εκατοντάδες διαδηλωτών που επιχειρούσαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς το προεδρικό μέγαρο.

«Στη διάρκεια της σημερινής διαδήλωσης, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ είναι τραυματίες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ο Ουάχιντ Ματζρούχ.

Η οργή εντείνεται μετά την επίθεση με παγιδευμένο βυτιοφόρο, που προκάλεσε επίσης εκατοντάδες τραυματίες, στη διπλωματική συνοικία της αφγανικής πρωτεύουσας, που υποτίθεται ότι προστατεύεται αυστηρά. Πρόκειται για τη χειρότερη επίθεση που έχει πραγματοποιηθεί από το 2001 στην Καμπούλ.

Πολλοί Αφγανοί αναρωτιούνται πώς οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν το παγιδευμένο βυτιοφόρο να εισέλθει σε μια συνοικία γεμάτη οδοφράγματα και φρουρούς ασφαλείας.

Οι διαδηλωτές, μερικοί από τους οποίους κρατούσαν πέτρες, συγκεντρώθηκαν κοντά στον τόπο της έκρηξης φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα και «Θάνατος στους Ταλιμπάν».

Η αστυνομία απάντησε πυροβολώντας με πραγματικές σφαίρες και χρησιμοποίησε δακρυγόνα και εκτοξευτήρες ύδατος όταν πολλοί διαδηλωτές επιχείρησαν να παραβιάσουν τον αστυνομικό κλοιό ασφαλείας.

An ugly image from today's protest in #Kabul : Police shooting live bullets. pic.twitter.com/raISFSRgi9

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ