Ρωσία: Η Συμφωνία του Παρισιού δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς τις ΗΠΑ - iefimerida.gr

Ρωσία: Η Συμφωνία του Παρισιού δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς τις ΗΠΑ

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς τις ΗΠΑ, οι οποίες ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη την απόσυρσή τους, δήλωσε ο Αντρέι Μπελούσοφ, σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Είναι ξεκάθαρο ότι χωρίς τη συμμετοχή των ΗΠΑ η Συμφωνία του Παρισιού θα είναι μη εφαρμόσιμη, διότι οι ΗΠΑ είναι μια από τις πιο ρυπογόνες χώρες», επεσήμανε ο Μπελούσοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα, η οποία δεν έχει επικυρώσει ακόμη τη Συμφωνία, εξετάζει και αναλύει την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Από όσο μπορώ να κρίνω η απόσυρση (των ΗΠΑ) είναι σχετική διότι λέγεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση αναζητεί μια πιο δίκαιη λύση στα προβλήματα αυτά», τόνισε ο Μπελούσοφ.

Πάντως ο αναπληρωτής πρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η Μόσχα δεν θα αλλάξει την απόφασή της να ενταχθεί στη Συμφωνία παρά την απόσυρση των ΗΠΑ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπελούσοφ συνθήκη Παρισιού ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ