Τραπεζικό «OK» στο deal της Lamda με τη Varde για Golden Hall και Mediterranean Cosmos - iefimerida.gr

Τραπεζικό «OK» στο deal της Lamda με τη Varde για Golden Hall και Mediterranean Cosmos

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκαν οι συμβατικές προϋποθέσεις, που αφορούσαν κυρίως στις εγκρίσεις των τραπεζικών ιδρυμάτων για την επίτευξη της οριστικής συμφωνίας με τη Värde Partners, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Lamda Development.

Βάσει της σχετικής συμφωνίας, η Värde (μέσω της 100% θυγατρικής της Wert Blue SarL) κατέβαλε το ποσό των 61,3 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 31,7% της LAMDA MALLS ΑΕ - η οποία κατέχει τις μετοχές των εταιρειών LAMDA Δομή ΑΕ και Πυλαία ΑΕ και στις οποίες ανήκουν τα εμπορικά κέντρα Golden Hall και Mediterranean Cosmos, αντίστοιχα - ενώ προτίθεται να υποστηρίξει την επέκταση της εταιρείας μέσω εξαγορών και νέων αναπτύξεων ακινήτων εμπορικού χαρακτήρα.

Σημειώνεται ότι, η Värde Partners είναι διεθνής διαχειριστής εναλλακτικών επενδύσεων ύψους 12 δισ. δολ. Η προσέγγιση της Värde Partners είναι προσανατολισμένη στις πιστοδοτήσεις και στη δημιουργία αξίας επενδύοντας σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές και στοιχεία ενεργητικού, που περιλαμβάνουν ακίνητη περιουσία, εταιρικές χορηγήσεις, ενυπόθηκα δάνεια, εξειδικευμένες χρηματοδοτήσεις, μεταφορές και υποδομές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Värde Partners ενεργεί ως sponsor και διαχειρίζεται ένα σύνολο ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων στα οποία συμμετέχουν διεθνείς επενδυτές, μεταξύ των οποίων ιδρύματα, κληροδοτήματα, συνταξιοδοτικά σχήματα, ασφαλιστικές εταιρείες, λοιποί θεσμικοί επενδυτές και ιδιώτες πελάτες. Στην τρίτη δεκαετία λειτουργίας της, η Värde Partners απασχολεί 250 άτομα με κύρια γραφεία στη Μινεάπολη, στο Λονδίνο και στη Σιγκαπούρη και διάφορα γραφεία ανά τον κόσμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Lamda Development Varde parthners
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ