Αυστραλία: Αιτούντες άσυλο έκαψαν τα κτίρια κράτησής τους [video] - iefimerida.gr

Αυστραλία: Αιτούντες άσυλο έκαψαν τα κτίρια κράτησής τους [video]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετανάστες κρατούμενοι σε κέντρα κράτησης του Σύδνευ, εξεγέρθηκαν και έκαψαν 9 κτίρια. Η εξέγερση ξεκίνησε απο δύο άτομα και σταδιακά ενεπλάκησαν πάνω απο 100. Οι αιτούντες άσυλο, εξεγερμένοι, εμπόδισαν την επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Οι εξεγέρσεις στα κέντρα κράτησης της Αυστραλίας αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο καθώς πληθαίνει ο αριθμός αιτούντων ασύλου και πλημμυρίζουν τα κέντρα κράτησης. Τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί αυτοκτονίες αλλά και προσπάθειες αυτοτραυματισμού. Το άλλο μεγάλο πρόβλημα των μεταναστών είναι ο πολύς χρόνος που απαιτείται μεχρί να διευθετηθούν οι αιτήσεις τους.

Το συγκεκριμένο κέντρο κράτησης, υποδέχεται μετάναστες που φτάνουν με κάθε τρόπο στην Αυστραλία και ζητούν άσυλο αλλά και μετανάστες στους οποίους έληξε η ακυρώθηκε η βίζα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ