Τσίπρας: Θα κάνουμε δεκτή μόνο λύση που εγγυάται την έξοδο στις αγορές - iefimerida.gr

Τσίπρας: Θα κάνουμε δεκτή μόνο λύση που εγγυάται την έξοδο στις αγορές

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα θα κάνει αποδεκτή μόνο λύση που θα εγγυάται την έξοδο στις αγορές άμεσα και με βιώσιμους όρους, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στη ΓΣ του ΣΕΒ.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι «καθαρή» λύση στο χρέος για την ελληνική πλευρά είναι εκείνη «που δεν θα δημιουργεί ή επιτείνει ανασφάλεια επενδυτές, δεν θα μεταθέτει το πρόβλημα που συνοδεύει τα ελληνικά προγράμματα προς το μέλλον για άλλη μια φορά, που θα ανοίγει τον δρόμο για την έξοδο στις αγορές, αρχικά με δοκιμαστικές εξόδους που θα προετοιμάσουν το έδαφος ώστε από τον Σεπτέμβριο του 2018 να χρηματοδοτούμε μόνιμα και σταθερά χρέος μας από αγορές. Αυτό είναι το κριτήριο της επιτυχίας».

Η λύση που προτάθηκε στο Eurogroup της 22ας Μαΐου δεν έγινε αποδεκτή γιατί δεν εξασφάλιζε τα παραπάνω κριτήρια, συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

«Υπάρχει αναγνώριση από την πλειοψηφία των δανειστών ότι η Ελλάδα έχει κάνει το καθήκον της και νομίζω ότι ήρθε η ώρα όλοι οι πιστωτές συμπεριλαμβανομένης και της ΕΚΤ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Έχουν καθήκον ηθικό και νομικό να το κάνουν», είπε ακόμη ο πρωθυπουργός. «Αυτές τις μέρες κρίνεται το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι», πρόσθεσε.

«Είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα θα υπάρξει ''καθαρή'' λύση για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Είναι προς το συμφέρον όλων», εκτίμησε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας ΣΕΒ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ