Παίζεται ακόμη και η αποπομπή Χρυσοχοΐδη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα - iefimerida.gr

Παίζεται ακόμη και η αποπομπή Χρυσοχοΐδη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμερα αποφασίζει ο -αρτι αφιχθείς από την Κόστα Ρίκα- πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου τι θα κάνει με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τις συνεχείς δηλώσεις του για το Μνημόνιο και τον τρόπο ψήφισης και εφαρμογής του.

Ο κ. Παπανδρέου έχει συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλη Εξαρχου, των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων Χρήστου Πρωτόπαπα και Πέτρου Ευθυμίου, ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Μπεγλίτης ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλης Καρχιμάκης και στενοί συνεργάτες του (Ρεγγίνα Βάρτζελη, Νίκος Αθανασάκης, Γιώργος Ελενόπουλος).

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται εξαιρετικά ενοχλημένος από τη στάση του υπουργού Ανάπτυξης και δέχεται ήδη -όπως έχει αποκαλύψει το iefimerida.gr- προτάσεις για παραδειγματική τιμωρία του καθώς, όπως του λένε στενοί του συνεργάτες η στάση του αποτέλεσε θρυαλλίδα για την... επανάσταση των βουλευτών στην πρόσφατη κρίσιμη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου που δημιούργησε άθλιες εντυπώσεις για την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αλλά και τη δική του ηγεσία.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες, δεν έχει ακόμη καταλήξει για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει την κατάσταση. Συνεργάτες του κ. Παπανδρέου επισήμαιναν ότι «υπάρχει ρήξη εμπιστοσύνης στις σχέσεις τους», ενώ ενδιεκτική ήταν η δήλωση του κ. Μπεγλίτη, που έκανε λόγο για «σοβαρό πολιτικό πρόβλημα που πρέπει άμεσα να λυθεί και θα λυθεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ».

Από τη δική του πλευρά ο κ. Χρυσοχοΐδης που γνωρίζει τις εισηγήσεις επανήλθε χθες δηλώνοντας αρχικά ότι ψήφισε το μνημόνιο με το πιστόλι στον κρόταφο και στη συνέχεια ότι δεν τον αφορά η συζήτηση για πιθανή διαγραφή του.

Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή σύσκεψη θεωρείται κρίσιμη καθώς ήδη στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας υπάρχουν κινήσεις για αντικατάσταση του κ. Παπανδρέου, εδώ και τώρα στη συνεδρίαση που έχει οριστεί για την επόμενη Πέμπτη.

Κανείς δεν γνωρίζει πως θα εξελιχθεί η συνεδρίαση αυτή καθώς ήδη τόσο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος από τη δική του πλευρά όσο και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ απέρριψαν αυτό το ενδεχόμενο.
Ο κ. Μπεγλίτης, μάλιστα, υπενθύμισε ότι οι αποφάσεις για την ηγεσία ελήφθησαν στο Εθνικό Συμβούλιο, και δεν είναι «μετεωρολογικό δελτίο» για να αλλάζουν ανάλογα με το «βαρομετρικό» της καθημερινής συγκυρίας, όπως τόνισε μιλώντας στον Real FM.

Σήμερα εξάλλου, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τους κυρίους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φίλιππο Σαχινίδη προκειμένου να συζητηθούν τα μέτρα τα οποία πρέπει να ληφθούν ενόψει της νέας δανειακής σύμβασης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ