Πρώτα έφτασε η οικογένεια του Αγγελόπουλου και μετά το ΕΚΑΒ ! - iefimerida.gr

Πρώτα έφτασε η οικογένεια του Αγγελόπουλου και μετά το ΕΚΑΒ !

Πρώτα έφτασε η οικογένεια του Αγγελόπουλου και μετά το ΕΚΑΒ !
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 4 σήμερα το απόγευμα κηδεύεται στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας, δημοσία δαπάνη, ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος που έχασε άδοξα τη ζωή του σε τροχαίο, το βράδυ της Τρίτης.

Σε ότι αφορά τον ειδικό φρουρό που τον παρέσυρε με τη μηχανή που οδηγούσε, όταν ο σκηνοθέτης διέσχισε τον δρόμο αφού πρώτα είχε περάσει πάνω από το προστατευτικό τοιχίο, μετά την κατάθεσή του του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και αφέθηκε ελεύθερος ενώ συνεχίζεται η έρευνα από την Τροχαία Κορυδαλλού.

Στο μεταξύ συνεχίζεται ο σάλος που προκλήθηκε από την καθυστέρηση της μεταφοράς του τραυματία στο νοσοκομείο καθώς όλες οι μαρτυρίες αποδεικνύουν ότι χρειάστηκαν 45 λεπτά. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό πρώτα έφτασαν στο σημείο του ατυχήματος τα μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος και μετά τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

«Μόνο εγώ έκανα τρία τηλεφωνήματα», είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Λουκάς Κατσέλης, στενός συνεργάτης του σκηνοθέτη, σημειώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή το ΕΚΑΒ είχε ενημερωθεί ότι πρόκειται για σοβαρό περιστατικό. Από το πρώτο τηλεφώνημα ως το δεύτερο μεσολάβησαν 15' λεπτά. «Στο δεύτερο, μας είπαν ότι υπάρχει πρόβλημα με τα αυτοκίνητα. Στο τρίτο ότι έφυγε ασθενοφόρο από τον Ευαγγελισμό αλλά θα αργήσει γιατί είχε κίνηση».

Μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο από τον Ευαγγελισμό, στο σημείο έφτασε η οικογένεια του Αγγελόπουλου, που αποφάσισε να καλέσει ασθενοφόρα από το Υγεία και το Metropolitan. Και ενώ οικογένεια και συνεργάτες περίμεναν με αγωνία να φτάσει το ασθενοφόρο, στο βάθος του τούνελ εμφανίστηκε ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με σβηστό το φάρο και τη σειρήνα του. Δεν ήταν αυτό που είχε ειδοποιηθεί, αλλά ένα άλλο που βρισκόταν σε επίσχεση εργασίας στον Πειραιά.

«Κάναμε νόημα να σταματήσει. Τα παιδιά κατέβηκαν και του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες αλλά είπαν ότι δε μπορούσαν να τον μεταφέρουν γιατί ήταν εκτός βάρδιας», είπε ο κ. Κατσέλης. Στο σημείο βρισκόταν, συμπτωματικά, και ένας συγγενής του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος και τηλεφώνησε στον υπουργό Υγείας, όπως και ο ίδιος είχε παραδεχθεί χθες.

Εκείνος μίλησε με την οικογένεια αλλά και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ. Τελικά, οι δυο νοσοκόμοι έβαλαν στο ασθενοφόρο τον Αγγελόπουλο, αλλά στο μεταξύ έφτασε το ασθενοφόρο του Metropolitan και με απόφαση της οικογένειάς του, τον μετέφεραν σε εκείνο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Την ώρα που το ασθενοφόρο με τον Αγγελόπουλο έφευγε από το σημείο του τροχαίου, έφτανε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η διοίκηση του ΕΚΑΒ έχει διατάξει Ενορκη Διοικητική Εξέταση για την καθυστέρηση.

Στη σημερινή κηδεία, η οικογένεια ζήτησε αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ