Γερμανία: Συνελήφθη 17χρονος για σχεδιασμό επίθεσης αυτοκτονίας στο Βερολίνο - iefimerida.gr

Γερμανία: Συνελήφθη 17χρονος για σχεδιασμό επίθεσης αυτοκτονίας στο Βερολίνο

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H γερμανική αστυνομία συνέλαβε έναν 17χρονο ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας στο Βερολίνο.

Ο ύποπτος συνελήφθη στην περιοχή Ούκερμαρκ, βορειοανατολικά του Βερολίνου, ανέφερε η αστυνομία του Βραδεμβούργου σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter.

Mέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί πόσο κοντά βρισκόταν ο φερόμενος ως τρομοκράτης στην υλοποίηση της επίθεσης.

Όπως ανέφερε η αστυνομία, ο νεαρός είχε έρθει στη Γερμανία το 2015 και ζήτησε άσυλο. Ζούσε σε κτίριο για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες στο Ούκερμαρκ από το 2016 και ποτέ δεν είχε προκαλέσει την προσοχή της αστυνομίας. Ο 17χρονος ανακρίνεται και το κατάλυμά του ερευνάται για τυχόν στοιχεία. Οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, πρόσθεσε η αστυνομία.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται η εθνικότητα του νεαρού αν και αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για Σύρο υπήκοο.

#Breaking: German officials detain 17yo Syrian outside Berlin on suspicion of planning suicide attack. Unclear how close. #KOMOnews pic.twitter.com/vMbtman9hn

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ