«Ή θα μπει η Ελλάδα σε κηδεμονία ή θα βγει από το ευρώ» - iefimerida.gr

«Ή θα μπει η Ελλάδα σε κηδεμονία ή θα βγει από το ευρώ»

Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προτείνει Γερμανός αξιωματούχος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως οι Έλληνες πρέπει να διαλέξουν το εάν θέλουν την εποπτεία της χώρας τους, ή την έξοδο από το ευρώ, εκφράζει ο Βόλκε Κάουντερ, επικεφαλής του CDU, του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ.

Επαναφέροντας ουσιαστικά την πρόταση για δημοψήφισμα, του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο Γερμανός πολιτικός μιλώντας στο Spiegel Online, υποστήριξε πως «Οι Έλληνες να κάνουν δημοψήφισμα για να αποφασίσουν αν θα μπορούσαν να δεχθούν μία προσωρινή εποπτεία από έναν επίτροπο για μία λειτουργική δημοσιονομική διαχείριση, ή την έξοδό τους από την ευρωζώνη.

Ο Βόλκε Κάουντερ, επικεφαλής του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ, συνέχισε λέγοντας πως δεν μπορεί συνεχόμενα να υποστηρίζεται μία χώρα που αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για την Ευρώπη, και να σημειώνει ελάχιστη πρόοδο.

«Καταφέραμε να προασπίσουμε τις άλλες χώρες από τη μετάδοση του ιού της Ελλάδας, αλλά από εδώ και πέρα οι πιέσεις θα είναι ακόμα μεγαλύτερες» εκτίμησε ο επικεφαλής του CDU, επισημαίνοντας ότι σημαντικό ρόλο θα παίξει το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων με τους ιδιώτες κατόχους τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ