Είναι λιβανο-συριακή συνταγή που έφτασε δυναμικά στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια.
Αλλά το πιάτο που τρώμε συχνά, γεμάτο πληγούρι και ντομάτες, δεν έχει καμία σχέση με την αυθεντική συνταγή που τρώνε στη Μέση Ανατολή.
Δείτε ακριβώς πώς γίνεται.
Υλικά για 4 άτομα
- 2 ματσάκια μαϊντανό
- 3-4 φύλλα δυόσμο φρέσκο
- 1 μεσαίο κρεμμύδι
- 1 ντομάτα μεσαία
- 1 κουταλιά σούπας πληγούρι ψιλό
- 2 λεμόνια
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Πλύνετε καλά τον μαϊνταντό και κόψτε τον ψιλό
- Ψιλοκόψτε τον δυόσμο, το κρεμμύδι και την ντομάτα (βγάλτε τους σπόρους)
- Βάλτε τα όλα σε ένα μπολ, προσθέστε τον χυμό 2 λεμονιών, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι αν θέλετε
- Απλώστε από πάνω το πληγούρι ξερό, θα απορροφήσει τα υγρά και θα φουσκώσει μόνο του
- Ανακατέψτε καλά
Anissa Helou, συγγραφέας λιβανέζικης κουζίνας και σεφ, μαγειρεύει ταμπουλέ. Bάζει μόνο 1 λεμόνι όταν σερβίρει το ταμπουλέ με κρασί, για να μην είναι πολύ ξινό:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο