Αυτό το πιάτο είναι κάτι παραπάνω από ένας απλός μεζές. Είναι κουζίνα γκουρμέ και προσιτή στον καθέναν.
Υλικά
- 8 πατατούλες μεσαίες
- 16 φέτες μπέηκον πολύ λεπτές
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Φρέσκο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλύνετε πολύ καλά τις πατάτες και βράστε τις σε κρύο αλμυρό νερό, χωρίς να τις ξεφλουδίσετε
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Πλύντε και κόψτε το κρεμμυδάκι
- Σουρώστε τις πατάτες και αφήστε τις να κρυώσουν
- Ανοίξτε τις στη μέση με ένα μαχαίρι, κάντε μια τρυπούλα, βάλτε λίγη κρέμα γάλακτος
- Κάντε το ίδιο σε όλες τις πατάτες, ρίξτε θυμάρι, αλάτι και πιπέρι
- Τυλίξτε κάθε πατάτα με δύο φέτες μπέηκον
- Τοποθετήστε τις σε ταψάκι, ρίξτε παντού ελαιόλαδο και κρεμμυδάκι, ψήστε για 20-25 λεπτά
- Σερβίρετε ζεστό το πιάτο, με μπριζόλες π.χ.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο