ΔΝΤ: Δεν ζητήσαμε κούρεμα και στα ομόλογα της ΕΚΤ - iefimerida.gr

ΔΝΤ: Δεν ζητήσαμε κούρεμα και στα ομόλογα της ΕΚΤ

ΔΝΤ: Δεν ζητήσαμε κούρεμα και στα ομόλογα της ΕΚΤ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διέψευσε το ΔΝΤ τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών ότι πίεζε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να λάβει μέρος στο κούρεμα του ελληνικού χρέους με τα δικά της ομόλογα ώστε να αναλάβει κι εκείνη μέρος των απωλειών που θα υπάρξουν για τους ιδιώτες πιστωτές.

Συμφωνα με ανακοίνωσή του, το ΔΝΤ ουδέποτε ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να παίξει συγκεκριμένο ρόλο στην αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας:

«Το ΔΝΤ δεν έχει οποιαδήποτε άποψη σχετικά με τη συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα και την υποστήριξη του δημόσιου... Ούτε ζητήσαμε από την ΕΚΤ να αναλάβει κάποιο συγκεκριμένο ρόλο» αναφέρει στην ανακοίνωση του το ΔΝΤ.

Η ΕΚΤ πάντως, έχει καταστήσει σαφές πως είναι αντίθετη με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με τη συμμετοχή ιδιωτών, ενώ, όπως δήλωσε κεντρικός τραπεζίτης της ευρωζώνης, η Τράπεζα δεν πρόκειται να έχει ενεργό ρόλο «εθελοντικά στη συμμετοχή των ιδιωτών. Αυτό θα ισοδυναμούσε με χρηματοδότηση των κρατών και κάτι τέτοιο είναι απαγορευμένο από το παρών καθεστώς της».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ