Mεντβέντεφ: Συζητάμε με Ελλάδα και Βουλγαρία για το σημείο εισόδου του Turkish Stream στην Ευρώπη - iefimerida.gr

Mεντβέντεφ: Συζητάμε με Ελλάδα και Βουλγαρία για το σημείο εισόδου του Turkish Stream στην Ευρώπη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ρωσία διεξάγει συνομιλίες με την Ελλάδα και την Βουλγαρία όσον αφορά το σημείο εισόδου στην Ευρώπη, του αγωγού φυσικού αερίου "Turkish Stream", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μενβέντεφ, από την Κωνσταντινούπολη.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός παράλληλα επισήμανε ότι υπάρχει η δυνατότητα να ενταχθούν και άλλες χώρες στό έργο, ωστόσο προσέθεσε ότι η υλοποιήση των σχεδίων στην επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαρτάται από τις αποφάσεις των ευρωπαϊκών χωρών.

Ο ίδιος, αφού υπενθύμισε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η τοποθέτηση του αγωγού στο υποθαλάσσιο τμήμα του, μήκους περίπου χιλίων χιλιομέτρων, είπε ότι αφότου ολοκληρωθούν οι εργασίες στο τμήμα αυτό, θα ξεκινήσουν οι εργασίες τοποθέτησης του αγωγού στο ηπειρωτικό τμήμα της Τουρκίας, μήκους 200 χιλιομέτρων. Ο ρώσος πρωθυπουργός είπε ότι προβλέπεται η κατασκευή δύο γραμμών του αγωγού φυσικού αερίου, με τη μια γραμμή να προμηθεύει αποκλειστικά την τουρκική αγορά με φυσικό αέριο και την άλλη τις ευρωπαϊκές χώρες. Αναφερόμενος μάλιστα στην δεύτερη γραμμή, ο Ντμίτρι Μενβέντεφ, είπε χαρακτηριστικά: Ακόμη και αυτή τη στιγμή στο πλαίσιο των συνομιλιών που διεξάγουμε με διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, προσπαθούμε να δούμε που θα βρίσκεται το καλύτερο σημείο εισόδου του αγωγού στην Ευρώπη. Υπάρχουν διάφορες προτάσεις. Οι συνομιλίες διεξάγονται με μια ολοκληρη σειρά ευρωπαϊκών χωρών, είναι η Ελλάδα και η Βουλγαρία. Όμως μπορεί να υπάρξουν κάποιες διαφοροποιήσεις στην πορεία.

Ο ρώσος πρωθυπουργός, επισήμανε ότι ο αγωγός αυτός δεν είναι ενα έργο πολιτικού χαρακτήρα αλλά ένα καθαρά οικονομικό έργο. «Γι αυτό -συνέχισε- θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να υπογραμμίσουμε ότι σε τελική ανάλυση η υλοποίηση των έργων αυτών στην επικράτεια της ευρωπαϊκής ηπείρου, των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα πάρουν οι ευρωπαϊκές χώρες. Δεν θέλουμε να επιβληθούμε σε κανέναν. Ξεκινάμε από το ότι πρόκειται για ένα αμοιβαία επωφελές έργο, και υπό αυτή την προσέγγιση πρέπει να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ