Είναι η αγαπημένη μαρμελάδα όλων! Μη σας ξεφύγει αυτό το υπέροχο φρούτο για να κάνετε λίγη μαρμελάδα, ελαφριά, είναι η εποχή του.
Είναι απαραίτητο, ωστόσο, να αναζητήσετε φράουλες χωρίς φυτοφάρμακα, αξίζει να τις αγοράσετε σε ένα κατάστημα με βιολογικά προϊόντα.
Υλικά
- 1/2 κιλό ώριμες και βιολογικές φράουλες
- 400 γραμμάρια ζάχαρη ξανθιά
- Χυμός 1/2 λεμονιού
- 1 κλωνάρι βανίλιας
Εκτέλεση
- Προτείνω να κάνετε μόνο 1/2 κιλό φράουλες, αν η μαρμελάδα δεν καταναλωθεί γρήγορα, χαλάει
- Πλύντε καλά τις φράουλες σε νερό βρύσης, κόψτε τις ουρές και μετά κόψτε τις στα δύο, κατά μήκος
- Τοποθετήστε τις σε κατσαρόλα, προσθέστε τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού
- Ανοίξτε το κλωνάρι βανίλιας, πάρτε τους σπόρους και βάλτε τους στις φράουλες, ρίξτε στην κατσαρόλα και το κλωνάρι
- Αφήστε τις να μαριναριστούν για μια νύχτα -Αν κάνει ζέστη, αφήστε τις στο ψυγείο
- Την άλλη μέρα βάλτε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν για 10 λεπτά
- Βγάλτε τον αφρό με τη χρήση κουτάλας
- Αφήστε 1 ώρα να ξεκουραστούν, ξαναβράστε για 10-15 λεπτά
- Ετοιμη! -Πετάξτε το κλωνάρι βανίλιας και τοποθετήστε την μαρμελάδα σε γυάλινα βαζάκια
- Περιποιηθείτε τα βαζάκια σας, να ομορφήνουν -Τοποθετήστε μην μαρμελάδα στο ψυγείο, αντέχει 1 μήνα περίπου
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο