Χειροπέδες στον ιδρυτή της PIP για τα επικίνδυνα εμφυτεύματα στήθους - iefimerida.gr

Χειροπέδες στον ιδρυτή της PIP για τα επικίνδυνα εμφυτεύματα στήθους

εμφυτεύματα στήθους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά το σάλο που έχει προκληθεί σε όλο τον κόσμο με τα ελατωματικά και πολύ επικίνδυνα για την υγεία των γυναικών εμφυτεύματα στήθουςτης εταιρείας PIP, ήρθε η ώρα να αναλάβει δράση η δικαιοσύνη. Σήμερτα το πρωί ο ιδρυτής της εταιρίας εμφυτευμάτων στήθους PIP Ζαν-Κλοντ Μας συνελήφθη στην περιοχή Βαρ της νότιας Γαλλία και κρατείται..

«Ο Ζαν-Κλοντ Μας συνελήφθη στην κατοικία της συντρόφου του στο Σι-Φουρ και ετέθη υπό κράτηση», υποστηρίζει γαλλική πηγή. Εναντίον του Μας έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ.

Η κατοικία ερευνήθηκε και ο Μας θα κρατηθεί για 48 ώρες μέχρι να του απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και πρόκληση βλαβών.

Στις 8 Δεκεμβρίου είχε συλληφθεί ο Κλοντ Κουτί, στέλεχος της εταιρίας.

Η εταιρία PIP, που κάποτε ήταν η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο στις πωλήσεις εμφυτευμάτων, πτώχευσε το 2010. Ο Ζαν-Κλοντ Μας παραδέχτηκε ότι παρήγαγε μη ιατρική σιλικόνη, αλλά διέψευσε πως είναι επικίνδυνη.

Στη Γαλλία, 20 από τις γυναίκες που φέρουν εμφυτεύματα στήθους της Poly Implant Proth?se εμφάνισαν καρκίνο, οι 16 από αυτές του στήθους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνέστησε τις γυναίκες που φέρουν εμφυτεύματα της εταιρίας PIP να συμβουλευτούν το γιατρό τους αν αισθάνονται πόνους ή αντιμετωπίζουν κάποιο άλλο πρόβλημα.

Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί στη Γαλλία χιλιάδες αγωγές εναντίον του Ζαν-Κλοντ Μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ