Πεντανόστιμα, υγιεινά, διαίτης. Προμηθευτείτε κιμά από καλό, βιολογικό κοτόπουλο και αποθηκεύστε τα κεφτεδάκια στην κατάψυξη, είναι εύκολος καλοκαιρινός μεζές.
Υλικά
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικό)
- 300 γραμμάρια κιμά κοτόπουλο
- 70 γραμμάρια ψίχα ψωμιού, μουσκεμένη
- 1 αυγό
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 60 γραμμάρια φρέσκια παρμεζάνα τριμμένη
![Κεφτεδάκια κοτόπουλου με παρμεζάνα | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/poulet890_21.jpg?itok=8tp0rNb5)
Εκτέλεση
- Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι πάρα πολύ, τον μαϊντανό και το σκόρδο
- Βρέξτε λίγο το ψωμί, πάρτε μόνο την ψίχα, στίψτε καλά να φύγουν τα νερά
- Σε μεγάλο μπολ αναμείξτε όλα τα υλικά, βάλτε λίγο μπούκοβο για να ερεθίσει την γεύση
- Προσέξτε λίγο το αλάτι, επειδή βάζετε παρμεζάνα
- Περάστε τα κεφτεδάκια σε αλεύρι, αν τα τηγανίσετε -Δεν χρειάζεται αλεύρι αν τα κάνετε ψητά, στο μπάρμπεκιου
Eίναι υπέροχα με σαλάτα, ρύζι, πατάτες ογκρατέν, χωριάτικη.
![Κεφτεδάκια κοτόπουλου με παρμεζάνα | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/poulet2_2.jpg?itok=Fl3Y2jhW)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο