Η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε με ισοπαλία στα ημιτελικά του Copa del Rey [βίντεο] - iefimerida.gr

Η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε με ισοπαλία στα ημιτελικά του Copa del Rey [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκλονιστικό παιχνίδι στο «Καμπ Νου», με την Ρεάλ Μαδρίτης να καταφέρνει μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών να ισοφαρίσει σε 2-2, όμως δεν πέτυχε την ολική ανατροπή και η Μπαρτσελόνα πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Copa del Rey.

Με το εις βάρος της 2-1 του πρώτου αγώνα στην Μαδρίτη, η Ρεάλ εμφανίστηκε επιθετική και ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, χάρη στην εξαιρετική πίεση που ασκούσε στην μπάλα, που δεν επέτρεπε στην Μπρτσελόνα να έχει την συνηθισμένη της κυκλοφορία. Οι «μερένχες» είχαν τις ευκαιρίες με τους Γκονσάλο Ιγκουαΐν και Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ είχαν και δοκάρι στην «βολίδα» του Μεσούτ Οζίλ στο 26', όμως οι «μπλαουγκράνα» ήταν αυτοί που πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 2-0. Στο 43' ο Λίονελ Μέσι με υπέροχη ατομική ενέργεια, πήρε πάνω του όλη την άμυνα των Μαδριλένων και την κατάλληλη χρονική στιγμή πλάσαρε στον αφύλακτο Πέδρο, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Ίκερ Κασίγιας για το 1-0. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ντάνι Άλβες με ασύλληπτο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, σημείωσε το 2-0, δίνοντας σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης στους Καταλανούς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ζοσέ Μουρίνιο πραγματοποίησε μαζεμένες και τις τρεις αλλαγές, στην προσπάθειά του να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, η οποία έφτασε στην ισοφάριση μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών. Στο 68' ο Ρονάλντο, ύστερα από κάθετη πάσα του Οζίλ, νίκησε τον Πίντο, ενώ στο 72' μετά από κεφαλιά-πάσα του Χοσέ Μαρία Καγιεχόν, ο Καρίμ Μπενζεμά, αφού απέφυγε τον Κάρλες Πουγιόλ, σημείωσε το 2-2, μετατρέποντας σε θρίλερ τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Η Ρεάλ προσπάθησε για την ολική ανατροπή στα εναπομείναντα λεπτά, η Μπαρτσελόνα έχασε δύο ευκαιρίες με τον Μέσι και το τελικό 2-2 έδωσε την πρόκριση στους πρωταθλητές Ισπανίας για τα ημιτελικά του Copa del Rey.

Η Ρεάλ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 πάικτες, λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτιρνη κάρτα του Σέρχιος Ράμος για φάουλ στον Τσάβι στο 88'. Στους «4» η Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Βαλένθια-Λεβάντε (4-1 ο πρώτος αγώνας), ενώ στον έτερο ημιτελικό θα αναμετρηθούν η Αθλέτικ Μπιλμπάο με την ομάδα έκπληξη του θεσμού, την Μιράντες (ομάδα τρίτης κατηογρίας).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρντιόλα): Πίντο, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα (30' Πέδρο), Φάμπρεγκας (70' Τιάγκο Αλκάνταρα), Μέσι, Αλέξις Σάντσες (78' Μασκεράνο).

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Αρμπελόα, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Φάμπιο Κοεντράο, Λασανά Ντιαρά (52' Γκρανέρο), Τσάμπι Αλόνσο, Μεσούτ Εζίλ, Κακά (61' Καγεχόν), Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (61' Μπενζεμά).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ