Σοβαρά προβλήματα υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη -Από πυρκαγιά στο αντλιοστάσιο Ν. Ιωνίας της ΕΥΑΘ - iefimerida.gr

Σοβαρά προβλήματα υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη -Από πυρκαγιά στο αντλιοστάσιο Ν. Ιωνίας της ΕΥΑΘ

Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην περιοχή του Ωραιοκάστρου έχουν περιοριστεί οι διακοπές στην υδροδότηση μετά τη σοβαρή βλάβη, η οποία προκλήθηκε από πυρκαγιά στο αντλιοστάσιο της ΕΥΑΘ στη Ν. Ιωνία.

«Παρά τη σοβαρότητα της βλάβης στο κεντρικό αντλιοστάσιο Ν. Ιωνίας, που το έχει θέσει εκτός λειτουργίας μέχρι αυτήν την ώρα, δεν έχουν παρουσιαστεί μέχρι τώρα προβλήματα σε άλλα σημεία του Πολεοδομικού Συγκροτήματος πλην του Ωραιοκάστρου, χάρη στη μεθοδευμένη αλλαγή στη διαχείριση του υδροδοτικού συστήματος της Θεσσαλονίκης (ενισχύθηκε με νερό η ανατολική και η δυτική πλευρά της πόλης από άλλη όδευση, στο Ωραιόκαστρο ωστόσο δεν υπάρχουν εναλλακτικές υδροδότησης). Ευελπιστούμε ότι δεν θα παρουσιαστούν προβλήματα σε άλλες περιοχές. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΥΑΘ.

Το πρωί υπήρξαν σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση της Θεσσαλονίκης λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής, στο αντλιοστάσιο Νέας Ιωνίας της ΕΥΑΘ.

Η φωτιά σε μετασχηματιστή έθεσε εκτός λειτουργίας το αντλιοστάσιο, το οποίο μεταφέρει στην πόλη επεξεργασμένο νερό από τον Αλιάκμονα.

Σε ανακοίνωση της, η ΕΥΑΘ κάνει λόγο για «σοβαρά προβλήματα υδροδότησης», τα οποία θα εμφανιστούν αρχικά στο Ωραιόκαστρο, ενώ σταδιακά θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Από την ΕΥΑΘ γίνεται προσπάθεια να εξασφαλιστούν ποσότητες νερού από άλλες πηγές για να καλύψουν όσο γίνεται την έλλειψη και απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην επικρατήσει πανικός και αρχίζουν να αποθηκεύουν νερό, διότι μια τέτοια συμπεριφορά θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πυρκαγιά ΕΥΑΘ Θεσσαλονίκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ