Συνελήφθη στη Ρόδο αρχαιοκάπηλος που είχε κάνει το σπίτι του... μουσείο! - iefimerida.gr

Συνελήφθη στη Ρόδο αρχαιοκάπηλος που είχε κάνει το σπίτι του... μουσείο!

Ρόδος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρχαιοκάπηλος συνελήφθη στο Λάρδο της Ρόδου ο οποίος βρέθηκε να έχει στην κατοχή του παμπάλαια εκκλησιαστικά κειμήλια καθώς και αρχαιότητες.

Κατά του 32 χρονου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για υπεξαίρεση μνημείων ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση ενώ πρόεκυψε και η συμμετοχή του στην υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που χειρίστηκε το Τμήμα Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Επιπλέον σε έρευνα που έγινε στην οικία του 32χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, προκειμένου να εξετασθεί αν εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Ν. 3028/02 «Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτισμικής κληρονομίας».

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε παλαιές εκκλησιαστικές εικόνες, είκοσι παλαιά νομίσματα και ένα τμήμα πήλινου αγγείου διαστάσεων δέκα εκατοστών

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ