Μέσα από αυτές τις πανοραμικές αεροφωτογραφίες της NASA μπορεί κανείς να δει τις συνοριακές γραμμές από διαφορετική γωνία. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από ομάδες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού καθώς αυτός περιστρεφόταν γύρω από την Γη.
1. Αίγυπτος- Ισραήλ
Οι δύο αυτές χώρες, οι οποίες πολέμησαν τελευταία φορά μεταξύ τους το 1967, χωρίζονται από σύνορα που είναι απολύτως ορατά ακόμη και από 50 χιλιόμετρα μακριά.
Στην φωτογραφία, η Μεσόγειος Θάλασσα βρίσκεται στα βορειοδυτικά και το Ισραήλ βρίσκεται βόρεια, εκεί που είναι πιο σκοτεινή η άμμος.
Οι αγροτικές καλλιέργειες είναι αυτές που κάνουν το έδαφος της Αιγύπτου να μοιάζει πιο λαμπερό, νότια της διαχωριστικής γραμμής.
2. Ιράκ-Ιράν
Ο μεταξύ τους πόλεμος, ο οποίος έφτασε στο πιο αιματηρό του σημείο την περίοδο μεταξύ 1980 και 1988, είχε ολέθριες συνέπειες και χιλιάδες νεκρούς.
Σε αυτήν την εικόνα βλέπουμε τα σύνορα μεταξύ του Ιράκ (κάτω αριστερά) και του Ιράν (πάνω δεξιά).
Οι γραμμές που πάνε από τ’ αριστερά προς τα δεξιά σε όλο το μήκος της εικόνας, είναι στρατιωτικά οχυρά 20 χιλιομέτρων, που είχαν χτιστεί κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Σύμφωνα με τη NASA, η ομάδα του Διαστημικού Σταθμού αρχικά πίστευε ότι αυτές οι γραμμές ήταν εγκαταστάσεις πετρελαίου.
3. Ινδία-Πακιστάν
Η κίτρινη γραμμή σηματοδοτεί τα σύνορα μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν, που δημιουργήθηκαν την χρονιά που το Πακιστάν ανακηρύχθηκε αυτόνομο κράτος, ήτοι το 1947.
Στην φωτογραφία απεικονίζεται επίσης η επαρχία Indus, που έχει πάρει το όνομα της από την κοιλάδα του Ινδού ποταμού. Ο ποταμός αυτός εκτείνεται στα σύνορα Ινδίας-Πακιστάν και θεωρείται από πολλούς ως λίκνο του πολιτισμού.
Η κίτρινη γραμμή δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια σειρά απο φωτεινά φώτα ασφαλείας που φτιάχνουν το περίγραμμα των συνόρων.
4. Καζακστάν-Κίνα
Ήρθε η ώρα να αναφέρουμε τα σύνορα του Καζακστάν και της Κίνας. Παρόλο που οι δύο χώρες δεν βρίσκονται σε σύγκρουση και ούτε έχουν τέτοιο ιστορικό, τα σύνορά τους είναι πάρα πολύ εμφανή όταν τα βλέπουμε από το διάστημα.
Τα πράσινα λιβάδια που βρίσκονται στα δεξιά της εικόνας είναι περιοχή της Κίνας, ενώ η πιο αμμώδης γη στα αριστερά είναι του Καζακστάν. Αυτή η αντίθεση υπογραμμίζει τις γεωργικές ιδιαιτερότητες των δύο εθνών.