Νέες πρωτοβουλίες από την Ιβάνκα Τραμπ -Προήδρευσε συζήτησης στο Λευκό Οίκο [βίντεο] - iefimerida.gr

Νέες πρωτοβουλίες από την Ιβάνκα Τραμπ -Προήδρευσε συζήτησης στο Λευκό Οίκο [βίντεο]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ιβάνκα Τραμπ διοργάνωσε μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Λευκό Οίκο για το εμπόριο λευκής σαρκός στην οποία συμμετείχαν μέλη του Κογκρέσου, τη στιγμή που ο πατέρας της μιλούσε σε εκδήλωση για τους απόφοιτους της Αμερικανικής Ακαδημίας Ακτοφυλακής.

Τη συνεδρίαση παρακολούθησαν αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκραplayersτικοί, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της κυβερνητικής πλειοψηφίας Κέβιν Μακάρθι. Όπως σχολιάζουν μάλιστα τα διεθνή Μέσα αυτό φαίνεται πως είναι ένα ακόμα σημάδι του ταχύτατα αναπτυσσόμενου ρόλου της πρώτης κόρης στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λευκού Οίκου, η Ιβάνκα μίλησε για δύο λεπτά σχετικά με τις προσπάθειες της διοίκησης του πατέρα της στην καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. «Σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα είναι η Εβδομάδα Καταπολέμησης της Εμπορίας Λευκής Σαρκός και της Προστασίας των Παιδιών, στο Κογκρέσο, κατά τη διάρκεια της οποίας οι βουλευτές θα παρουσιάσουν νομοθεσία προσαρμοσμένη σε αυτό το ζήτημα», ανέφερε η ενημέρωση του Λευκού Οίκου.

Την ίδια στιγμή, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι επρόκειτο για τη συνέχεια μίας συζήτησης που είχε γίνει τον Φεβρουάριο ανάμεσα στον Τραμπ, την κόρη του και εκπροσώπους διαφόρων οργανώσεων που ασχολούνται με την εμπορία ανθρώπων.

«Διεξάγουμε συναντήσεις μεταξύ των συνεδριάσεων... όπως και συλλογή συστάσεων από τον ακαδημαϊκό, δημόσιο και ιδιωτικό τομέα», δήλωσε η Ιβάνκα στους παραβρισκόμενους εξηγώντας ότι το 2016, είχαν αναφερθεί πάνω από 8.000 περιπτώσεις σωματεμπορίας στην εθνική γραμμή των ΗΠΑ, δηλαδή 35% περισσότερες από το 2015.

Όπως σημειώνουν πάντως τα διεθνή Μέσα, η Ιβάνκα Τραμπ σε συνέντευξή της στο CBS τον Νοέμβρη είχε δηλώσει ότι δεν θα είχε κανέναν επίσημο ρόλο στην κυβέρνηση του πατέρας της, τονίζοντας όμως παράλληλα ότι κατά την προεκλογική εκστρατεία είχε δηλώσει ότι είναι παθιασμένη με ορισμένα ζητήματα και ότι θα παλέψει για αυτά.

Ωστόσο, από τον Ιανουάριο, η μεγάλη κόρη του Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε να έχει έναν ιδιαίτερα ενεργό ρόλο και να συμμετέχει σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και συναντήσεις με ξένους ηγέτες. Πρόσφατα μάλιστα απέκτησε δικό της γραφείο στη δυτική πτέρυγα του Λευκού Οίκου

Μετά τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν ότι δεν κατατάσσεται στους κυβερνητικούς υπαλλήλους - και επομένως δεν πρέπει να συμμορφώνεται με κανόνες δεοντολογίας - η Ιβάνκα Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα υπηρετούσε ως μη αμειβόμενος υπάλληλος στο γραφείο του Λευκού Οίκου και ότι θα υπόκειται τους ίδιους κανόνες με τους υπόλοιπους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιβάνκα Τραμπ συζήτηση Λευκός Οίκος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ