Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τη διάρρηξη στον Αγιο Σάββα - iefimerida.gr

Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τη διάρρηξη στον Αγιο Σάββα

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής αναζητούν «ορφανά» αποτυπώματα και DNA των ληστών του Αγ. Σάββα, από τους χώρους δράσης τους, στην γαστρεντερολογική και πνευμονολογική κλινική.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο λαμβάνουν αποτυπώματα και γενετικό υλικό από γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό που είχαν πρόσβαση στους χώρους της διάρρηξης, ώστε να απομονώσουν γενετικά στοιχεία που ενδεχομένως ανήκουν στους δράστες.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι οι «ποντικοί» ήταν γνώστες των μηχανημάτων και του τρόπου αφαίρεσής τους, όπως και των χώρων που έπρεπε να κινηθούν, ενώ δεν αποκλείουν ο ιατρικός εξοπλισμός να διοχετευτεί στο εξωτερικό, είτε να πωληθεί στη «μαύρη αγορά» για τον εξοπλισμό ιδιωτικών ιατρείων ή κλινικών τέτοιων εξετάσεων.

Οι αστυνομικοί αποκλείουν την περίπτωση «δολιοφθοράς» των δραστών που σχετίζεται με τη διαρροή η οποία εμφανίστηκε σε αγωγό στο υπόγειο του νοσοκομείου, κοντά στο φαρμακείο, γεγονός που μετατόπισε προσωπικό και υπαλλήλους ασφαλείας εκεί προκειμένου να αποφύγουν την πιθανή καταστροφή φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα ιατρικά μηχανήματα, ενδοσκόπια και βρογχοσκόπια, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην Ελλάδα, γιατί φέρουν κωδικό που μπορεί να ανιχνευθεί σε περίπτωση συντήρησής τους. Η διαφυγή των δραστών φαίνεται πως έγινε από την πίσω είσοδο του νοσοκομείου, καθώς το εκτιμώμενο χρονικό διάστημα, δεν κινήθηκε κανείς από την κεντρική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άγιος Σάββας κλοπή ληστεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ